Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17561
Title: Оцінка потенціалу гетероструктури CuO/Si для сонячних енергетичних систем
Authors: Карпиєнко, О. В.
Макаров, А.С.
Scientific director: Дяденчук, Альона Федорівна
Diadenchuk, Alona
Keywords: моделювання;аналіз даних;дослідження фотовольтаїчних характеристик;використання в сонячних енергетичних системах
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя : 2024
Citation: Карпиєнко О. В., Макаров А. С., Дяденчук А. Ф. Оцінка потенціалу гетероструктури CuO/Si для сонячних енергетичних систем. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 148-149.
Abstract: UA: Забезпечення стійкості та ефективності сільського господарства потребує не лише новітніх технологій, а й інтеграції енергетичних інновацій, які сприяють оптимізації виробництва та збільшенню врожайності. Розуміння, що енергетика та сільське господарство є взаємопов’язаними галузями, відкриває шлях до впровадження технологій, спрямованих на підвищення продуктивності та стійкості агропромислових процесів. Використання сонячних панелей для генерації електроенергії дозволяє зменшити залежність від традиційних джерел енергії, знижує витрати на електроенергію та сприяє зменшенню викидів шкідливих речовин в атмосферу. Крім того, сонячні системи можуть бути використані для забезпечення енергією автоматизованих систем поливу, освітлення та контролю клімату в теплицях, що підвищує продуктивність та якість вирощуваних культур. Наразі широкого застосування набули кремнієві сонячні панелі з ККД ~15%, однак і надалі продовжуються дослідження нових фотовольтаїчних матеріалів для підвищення їх ефективності. Високий ККД у порівнянні з кремнієвими панелями може мати гетероструктура CuO/Si, оскільки оксид міді CuO володіє хорошими фотоелектричними властивостями та високою поглинальною здатністю світла в широкому діапазоні довжин хвиль, а кристалічна структура Si дозволяє ефективно захоплювати та перетворювати фотони в електричний струм. Такі гетероструктури можуть бути ефективними у використанні сонячної енергії та мати перспективи для покращення продуктивності сонячних панелей.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17561
UDC: 620.9
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ІV conference of young scientists_MTF 2024_148-149.pdf537.38 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.