Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17532
Title: Аналіз перспективних способів утилізації сміття та відходів в умовах півдня України
Authors: Шевчук, В. А.
Scientific director: Ковальов, Олександр Олександрович
Самойчук, Кирило Олегович
Keywords: утилізація сміття;переробка відходів;отримання енергії;розвиток системи сортування вторинної сировини;пластикові відходи;навколишнє середовище
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя : 2024
Citation: Шевчук В. А., Ковальов О. О., Самойчук К. О. Аналіз перспективних способів утилізації сміття та відходів в умовах півдня України. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 51-52.
Abstract: UA: У 2017 році до ООН поступила заявка від екоактивістів, з проханням визнати державою Тихоокеанські сміттєві острова. Звичайно це був лиш жарт метою якого було привернення уваги Всесвітньої громади до вирішення проблеми утилізації сміття. Багато малорозвинених країн пропустили цей жест мимо, інші країни визнала що це правда, а невелика кількість країн в яких у тому числі була Україна визнали що це є катастрофа, після засідання через невеликий проміжок часу почалося надходження ідей. Перша і найголовніша ідея була відсортовування і переробка сміття у повторний оборот, але це торкалось тільки: скла, паперу та пластику, а з органічними продуктами життєдіяльності мало що можна було зробити з способів переробки, це було компостування та зброджування [1,2]. У Швейцарії з таких продуктів через якісне відсортовування роблять біогаз який потім використовували для отримання енергії та постачали електрозаправки, в Україні таке теж є, але у значно менших масштабах. Була ідея для залучення переробки більших груп людей, ставити автомати для утилізації, які у якості утилізованого сміття дають невелике винагородження у якості декількох гривень або поповнення рахунку від партнерів. Цей законопроект мав силу протягом пари місяців.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17532
UDC: 628.477(477)
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ІV conference of young scientists_MTF 2024_51-52.pdf536.95 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.