Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17473
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorСердюк, Марина Єгорівна-
dc.contributor.authorЧернявський, Олександр Владиславович-
dc.date.accessioned2024-04-05T08:11:58Z-
dc.date.available2024-04-05T08:11:58Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationЧернявський О. В. Удосконалення технології виготовлення супу цільноовочевого сухого швидкого приготування : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 «Харчові технології» ОПП «Індустрія здорового харчування». Чернявський Олександр Владиславович. Науковий керівник д.т.н., професор М. Є. Сердюк. Запоріжжя, 2024. 94 с., 6 розділів, 25 таблиць, 3 рис., 71 літ. джерело.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17473-
dc.description.abstractUA: Кваліфікаційна робота присвячена розробці технології виготовлення супу сухого швидкого приготування цільноовочевого. В роботі обгрунтовано вибір оптимальної сировини для збагачення харчової цінності цільноовочевих супів швидкого приготування. У якості збагачувальних рослинних інгредієнтів запропоновано використовувати капусту броколі, капусту брюсельську, сочевицю. У якості загущувача – борошно з червоної сочевиці. Результатами органолептичних досліджень супу сухого швидкого приготування цільноовочевого найкращою визнана дослідна рецептура 3, яка містить капусту броколі, капусту брюсельську, червону сочевицю та борошно з червоної сочевиці в кількості 4 г/100 г готового продукту. Суп, виготовлений за дослідною збагаченою рецептурою 3 характеризувався високим вмістом білків і вуглеводів і мав більш високу енергетичну цінність. Проте, розроблена рецептура супу є низькокалорійною, тому може розглядатись як дієтична. Виготовлення супу цільноовочевого сухого швидкого приготування за розробленою рецептурою забезпечує отримання прибутку на рівні 292301,43 грн за 1000 кг готового супу. Рівень рентабельності при цьому становив 180%. В ході виконання роботи проаналізовано та описано заходи охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях на підприємствах по виробництву харчоконцентратів.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : 2024uk
dc.subjectсуп сухий швидкого приготуванняuk
dc.subjectовочіuk
dc.subjectсочевицяuk
dc.subjectкапуста броколіuk
dc.subjectкапуста брюсельськаuk
dc.subjectенергетична цінністьuk
dc.titleУдосконалення технології виготовлення супу цільноовочевого сухого швидкого приготуванняuk
dc.title.alternativeкваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 «Харчові технології», ОПП «Індустрія здорового харчування»uk
dc.typeOtheruk
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_Chernyavskyi_O_21MBHT_removed.pdf1.07 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.