Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17473
Title: | Удосконалення технології виготовлення супу цільноовочевого сухого швидкого приготування |
Other Titles: | кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 «Харчові технології», ОПП «Індустрія здорового харчування» |
Authors: | Чернявський, Олександр Владиславович |
Scientific director: | Сердюк, Марина Єгорівна |
Keywords: | суп сухий швидкого приготування;овочі;сочевиця;капуста броколі;капуста брюсельська;енергетична цінність |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : 2024 |
Citation: | Чернявський О. В. Удосконалення технології виготовлення супу цільноовочевого сухого швидкого приготування : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 «Харчові технології» ОПП «Індустрія здорового харчування». Чернявський Олександр Владиславович. Науковий керівник д.т.н., професор М. Є. Сердюк. Запоріжжя, 2024. 94 с., 6 розділів, 25 таблиць, 3 рис., 71 літ. джерело. |
Abstract: | UA: Кваліфікаційна робота присвячена розробці технології виготовлення супу сухого швидкого приготування цільноовочевого. В роботі обгрунтовано вибір оптимальної сировини для збагачення харчової цінності цільноовочевих супів швидкого приготування. У якості збагачувальних рослинних інгредієнтів запропоновано використовувати капусту броколі, капусту брюсельську, сочевицю. У якості загущувача – борошно з червоної сочевиці. Результатами органолептичних досліджень супу сухого швидкого приготування цільноовочевого найкращою визнана дослідна рецептура 3, яка містить капусту броколі, капусту брюсельську, червону сочевицю та борошно з червоної сочевиці в кількості 4 г/100 г готового продукту. Суп, виготовлений за дослідною збагаченою рецептурою 3 характеризувався високим вмістом білків і вуглеводів і мав більш високу енергетичну цінність. Проте, розроблена рецептура супу є низькокалорійною, тому може розглядатись як дієтична. Виготовлення супу цільноовочевого сухого швидкого приготування за розробленою рецептурою забезпечує отримання прибутку на рівні 292301,43 грн за 1000 кг готового супу. Рівень рентабельності при цьому становив 180%. В ході виконання роботи проаналізовано та описано заходи охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях на підприємствах по виробництву харчоконцентратів. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17473 |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2024_Chernyavskyi_O_21MBHT_removed.pdf | 1.07 MB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.