Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17464
Title: Розробка технології функціональних овочевих напоїв
Other Titles: кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 «Харчові технології», ОПП «Індустрія здорового харчування»
Authors: Ніконов, Іван Володимирович
Scientific director: Сердюк, Марина Єгорівна
Keywords: напої;енергетична цінність;коренеплоди;морква;гарбуз;буряк;корінь селери;капуста;бульби топінамбура;мед;стевіозид
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя : 2024
Citation: Ніконов І. В. Розробка технології функціональних овочевих напоїв : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 «Харчові технології» ОПП «Індустрія здорового харчування». Ніконов Іван Володимирович. Науковий керівник д.т.н., проф. М. Є. Сердюк. Запоріжжя, 2024. 94 с., 6 розділів, 20 таблиць, 14 рис., 85 літ. джерел.
Abstract: UA: Кваліфікаційна робота присвячена розробці технології виробництва функціональних напоїв із овочевої сировини. На основі отриманих результатів було визначено оптимальне співвідношення рецептурних компонентів для виготовлення нових функціональних напоїв з цукром і цукрозамінниками. Застосування цукрозамінників сприяло зменшенню калорійності розроблених напоїв у 1,5 – 2 рази порівняно з напоями з цукром. Найнижчою була калорійність у напоїв із використанням стевії – 44,9...49,2 ккал на 100 г напою. У напоїв з використанням соків топінамбуру вона становила 49,7 – 52,7 ккал. Напої з медом характеризувалися дещо вищою енергетичною цінністю – 54,1 – 63,4 ккал на 100 г напоїв, проте, і вона була в 1,4...1,6 разів нижчою, ніж у аналогічних напоїв із цукром. Отримані економічні розрахунки свідчать, що виготовлення овочевих функціональних напоїв за найкращою рецептурою, до складу якої входять соки гарбуза, моркви, кореня селери, капусти, лимонна кислота та мед забезпечує отримання прибутку на рівні 49220,64 грн за 1000 кг готового напою. Рівень рентабельності становить 70%. У роботі проаналізовані заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях на підприємствах по виготовленню функціональних овочевих напоїв.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17464
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_Nikonov_I_21MBHT_removed.pdf1.32 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.