Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17462
Title: | Удосконалення технології виробництва сиру з лавандою |
Other Titles: | кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 «Харчові технології», ОПП «Індустрія здорового харчування» |
Authors: | Микало, Мирослава Вікторівна |
Scientific director: | Прісс, Олеся Петрівна |
Keywords: | сир;лаванда;рослинна добавка;пряно-ароматична сировина;технологія;удосконалення |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : 2024 |
Citation: | Микало М. В. Удосконалення технології виробництва сиру з лавандою : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 «Харчові технології» ОПП «Індустрія здорового харчування». Микало Мирослава Вікторівна. Науковий керівник д.т.н., проф. О. П. Прісс. Запоріжжя, 2024. 92 с., 6 розділів, 18 таблиць, 19 формул, 5 рис., 85 літ. джерел. |
Abstract: | UA: В роботі було здійснено аналіз розвитку молочної галузі в Україні, а також огляд літературних джерел, щодо існуючих способів виготовлення сирів. Також було розглянуто найбільш поширені рослинні добавки. Виходячи з розглянутих і проаналізованих даних було визначено, як напрям власних досліджень – створення сиру збагаченого пряно-ароматичною сировиною лавандою. В кваліфікаційній роботі розглянуто хімічний склад джерел функціональних інгредієнтів та проаналізовано їх вплив на організм людини. Також було обрано форму внесення збагачувачів; розроблено та обґрунтовано параметри технологічного процесу виробництва сиру, з додаванням лаванди. В технологічній частині представлено послідовність всіх етапів виробництва сиру з лавандою. В науково-дослідній частині проведено дослідження хімічного складу лаванди, а також органолептичну оцінку сировини і готової продукції, здійснювали на етапі експериментальних досліджень. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17462 |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2024_Mykalo_M_21MBHT_removed.pdf | 1.19 MB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.