Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17460
Title: | Розробка технології соусів з йодвміщуючими добавками на основі плодово-ягідної сировини |
Other Titles: | кваліфікаційна робота магістра, спеціальність «Харчові технології», ОПП «Індустрія здорового харчування» |
Authors: | Маслова, Дар’я Павлівна |
Scientific director: | Колісниченко, Тетяна Олександрівна |
Keywords: | червоні порічки;черешня;обліпиха;соус;біологічно-активні речовини;ламінарія;йодвміщуючі добавки;органолептичні показники |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : 2024 |
Citation: | Маслова Д. П. Розробка технології соусів з йодвміщуючими добавками на основі плодово-ягідної сировини : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 «Харчові технології» ОПП «Індустрія здорового харчування». Маслова Дар’я Павлівна. Науковий керівник к.т.н., доц. Т. О. Колісниченко. Запоріжжя, 2024. 87 с., 6 розділів, 23 таблиці, 3 рис., 55 літ. джерел. |
Abstract: | UA: В кваліфікаційній роботі виконано аналітичний огляд літератури за обраною темою. Проведено аналітичні дослідження сучасних технологій соусів з підвищеним вмістом біологічно-активних речовин вітчизняних та зарубіжних авторів; досліджено хімічний склад, функціональні й антиоксидантні червоної порічки, ягід черешні та обліпихи; обґрунтовано доцільність використання ламінарії у технології соусів з метою підвищення вмісту йоду; розроблено технологію та рецептуру соусу з підвищеним вмістом йоду. Встановлено, що додавання ламінарії в технології плодово-ягідних має позитивний вплив на вміст йоду та не є відчувальною органолептично в готовому продукті. Досліджено органолептичні показники соусу з підвищеним вмістом йоду. За органолептичними показниками зразки відповідали вимогам стандартів на даний вид продукту. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17460 |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2024_Maslova_D_21MBHT_removed.pdf | 1.24 MB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.