Розробка технології соусів з йодвміщуючими добавками на основі плодово-ягідної сировини
Вантажиться...
Дата
Автори
Маслова, Дар’я Павлівна
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Запоріжжя : ТДАТУ
Анотація
UA: В кваліфікаційній роботі виконано аналітичний огляд літератури за
обраною темою.
Проведено аналітичні дослідження сучасних технологій соусів з
підвищеним вмістом біологічно-активних речовин вітчизняних та зарубіжних
авторів; досліджено хімічний склад, функціональні й антиоксидантні червоної
порічки, ягід черешні та обліпихи; обґрунтовано доцільність використання
ламінарії у технології соусів з метою підвищення вмісту йоду; розроблено
технологію та рецептуру соусу з підвищеним вмістом йоду. Встановлено, що
додавання ламінарії в технології плодово-ягідних має позитивний вплив на вміст
йоду та не є відчувальною органолептично в готовому продукті.
Досліджено органолептичні показники соусу з підвищеним вмістом йоду.
За органолептичними показниками зразки відповідали вимогам стандартів
на даний вид продукту.
Опис
Бібліографічний опис
Маслова Д. П. Розробка технології соусів з йодвміщуючими добавками на основі плодово-ягідної сировини : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 «Харчові технології» ОПП «Індустрія здорового харчування». Маслова Дар’я Павлівна. Науковий керівник к.т.н., доц. Т. О. Колісниченко. Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. 87 с., 6 розділів, 23 таблиці, 3 рис., 55 літ. джерел.