Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17460
Title: Розробка технології соусів з йодвміщуючими добавками на основі плодово-ягідної сировини
Other Titles: кваліфікаційна робота магістра, спеціальність «Харчові технології», ОПП «Індустрія здорового харчування»
Authors: Маслова, Дар’я Павлівна
Scientific director: Колісниченко, Тетяна Олександрівна
Keywords: червоні порічки;черешня;обліпиха;соус;біологічно-активні речовини;ламінарія;йодвміщуючі добавки;органолептичні показники
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя : 2024
Citation: Маслова Д. П. Розробка технології соусів з йодвміщуючими добавками на основі плодово-ягідної сировини : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 «Харчові технології» ОПП «Індустрія здорового харчування». Маслова Дар’я Павлівна. Науковий керівник к.т.н., доц. Т. О. Колісниченко. Запоріжжя, 2024. 87 с., 6 розділів, 23 таблиці, 3 рис., 55 літ. джерел.
Abstract: UA: В кваліфікаційній роботі виконано аналітичний огляд літератури за обраною темою. Проведено аналітичні дослідження сучасних технологій соусів з підвищеним вмістом біологічно-активних речовин вітчизняних та зарубіжних авторів; досліджено хімічний склад, функціональні й антиоксидантні червоної порічки, ягід черешні та обліпихи; обґрунтовано доцільність використання ламінарії у технології соусів з метою підвищення вмісту йоду; розроблено технологію та рецептуру соусу з підвищеним вмістом йоду. Встановлено, що додавання ламінарії в технології плодово-ягідних має позитивний вплив на вміст йоду та не є відчувальною органолептично в готовому продукті. Досліджено органолептичні показники соусу з підвищеним вмістом йоду. За органолептичними показниками зразки відповідали вимогам стандартів на даний вид продукту.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17460
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_Maslova_D_21MBHT_removed.pdf1.24 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.