Розробка технології соусів з йодвміщуючими добавками на основі плодово-ягідної сировини
Loading...
Date
Authors
Маслова, Дар’я Павлівна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Запоріжжя : ТДАТУ
Abstract
UA: В кваліфікаційній роботі виконано аналітичний огляд літератури за
обраною темою.
Проведено аналітичні дослідження сучасних технологій соусів з
підвищеним вмістом біологічно-активних речовин вітчизняних та зарубіжних
авторів; досліджено хімічний склад, функціональні й антиоксидантні червоної
порічки, ягід черешні та обліпихи; обґрунтовано доцільність використання
ламінарії у технології соусів з метою підвищення вмісту йоду; розроблено
технологію та рецептуру соусу з підвищеним вмістом йоду. Встановлено, що
додавання ламінарії в технології плодово-ягідних має позитивний вплив на вміст
йоду та не є відчувальною органолептично в готовому продукті.
Досліджено органолептичні показники соусу з підвищеним вмістом йоду.
За органолептичними показниками зразки відповідали вимогам стандартів
на даний вид продукту.
Description
Citation
Маслова Д. П. Розробка технології соусів з йодвміщуючими добавками на основі плодово-ягідної сировини : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 «Харчові технології» ОПП «Індустрія здорового харчування». Маслова Дар’я Павлівна. Науковий керівник к.т.н., доц. Т. О. Колісниченко. Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. 87 с., 6 розділів, 23 таблиці, 3 рис., 55 літ. джерел.