Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17450
Title: Інноваційні технологiї напоїв на основі дикорослої та культивованої сировини з йодвміщуючими добавками
Other Titles: кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 «Харчові технології», ОПП «Індустрія здорового харчування»
Authors: Держак, Аліна Олексіївна
Scientific director: Колісниченко, Тетяна Олександрівна
Keywords: дикоросла сировина;інноваційні технології;йодвміщуючі добавки;калина звичайна;плодово-ягідна сокова продукція;еламін
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя : 2024
Citation: Держак А. О. Інноваційні технологiї напоїв на основі дикорослої та культивованої сировини з йодвміщуючими добавками : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 «Харчові технології» ОПП «Індустрія здорового харчування». Держак Аліна Олексіївна. Наук. керівник к.т.н., доц. Т. О. Колісниченко. Запоріжжя, 2024. 80 с., 6 розділів, 14 таблиць, 3 рис., 2 технологічні схеми, 75 літ. джерел.
Abstract: UA: У даній кваліфікаційній роботі було проведено дослідження та розроблено інноваційні технології виробництва напоїв на основі дикорослої та культивованої сировини з додаванням йодвміщуючих добавок. Для досягнення поставленої мети було проведено аналіз наукової літератури з даної теми, визначено основні переваги та недоліки використання дикорослих та культивованих сировин при виробництві напоїв, а також вивчено вплив йодвміщуючих добавок на якість та корисні властивості напоїв. У першому розділі проведено аналіз інформаційних джерел щодо питання підвищення в плодово-ягідної сокової продукції вмісту йодовміщуючих добавок. У розділі ІІ висвітлено характеристику об’єктів дослідження, методи та умови проведення дослідів. Результати математичного прогнозування та науково-дослідної роботи за темою наведено у ІІІ-му розділі, візуалізовано результати експертної оцінки якості дослідженого напою. Четвертий розділ містить результати удосконалення існуючої технологічної схеми виробництва плодово-ягідної сокової продукції з калини та йодовміщуючими добавками (еламіну), наведено опис технологічних процесів. У п’ятому розділі проведено економічні розрахунки собівартості на впроваждення технології виробництва соку калини з додаванням еламіну. Заходи з охорони праці та по забезпеченню санітарно-гігієнічних вимог на виробництві безалкогольних напоїв та соків розглянуто в шостому розділі.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17450
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_Derzhak_A_21MBHT_removed.pdf1.13 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.