Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17446
Title: Удосконалення технології крафтових джемів
Other Titles: кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 «Харчові технології», ОПП «Індустрія здорового харчування»
Authors: Барзьонок, Ірина Сергіївна
Scientific director: Сердюк, Марина Єгорівна
Keywords: яблуко;джеми;лимон;апельсин;базилік;кориця;імбир;технологія;цукрозамінники
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя : 2024
Citation: Барзьонок І. С. Удосконалення технології крафтових джемів : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 «Харчові технології» ОПП «Індустрія здорового харчування». Барзьонок Ірина Сергіївна. Наук. керівник д.т.н., професор М. Є. Сердюк. Запоріжжя, 2024. 78 с., 6 розділів, 15 таблиць, 6 рисунків, 52 літ. джерела.
Abstract: UA: Кваліфікаційна робота присвячена вдосконаленню технології виробництва яблучного джему, шляхом введення інноваційних інгредієнтів. В результаті виконання кваліфікаційної роботи обґрунтовано вибір основної сировини та додаткових інгредієнтів у рецептуру яблучних джемів. Розроблено рецептуру яблучних джемів, до складу яких введено яблука ранніх термінів достигання, цукор, плоди лимону та апельсину, листя базиліку, корінь імбиру, родзинки, корицю, шоколадні краплі. За результатами органолептичних досліджень максимальну оцінку отримали джеми, що виготовлені з яблук сорту Слава Переможцям з додаванням апельсина, базиліка, родзинок (рецептура 4), а також лимона, кориці, родзинок і шоколадних крапель (рецептура 7). Результати розрахунків енергетичної цінності свідчать, що найменшою вона була у джемів, виготовлених за рецептурами 6, 7, 8. Дані рецептури характеризуються зниженим вмістом цукру, що стало можливим за рахунок введення таких цукристих інгредієнтів, як родзинки та шоколадні краплі. Джем виготовлений за рецептурою 7, до складу якої включені яблука, цукор, лимон, кориця, родзинки та шоколадні краплі характеризувався найкращими органолептичними показниками та низькою енергетичною цінністю. За результатами досліджень була удосконалена технологічна схема виготовлення яблучного джему. Виготовлення джемів за удосконаленою рецептурою дасть можливість отримати прибуток від реалізації на рівні 111380,5 грн за 1 тону. При цьому рівень рентабельності становитиме 104%.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17446
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_Barzyonok_I_21MBHT_removed.pdf782.37 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.