Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17442
Title: Технологія виробництва сирів в умовах цеху потужністю 2 тонни готової продукції за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра
Authors: Шуляков, Сергій Юрійович
Scientific director: Бандура, Ірина Іванівна
Keywords: молоко;м’які сири;сир «Адигейський»;сир «Моцарелла»;технологічна схема;харчова безпека
Issue Date: 2023
Publisher: Запоріжжя : 2023
Citation: Шуляков С. Ю. Технологія виробництва сирів в умовах цеху потужністю 2 тонни готової продукції за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра 181 «Харчові технології» ОПП «Харчові технології». Шуляков Сергій Юрійович. Керівник доц. І. Бандура. Запоріжжя, 2023. 90 с.
Abstract: UA: Метою кваліфікаційної роботи було технологічне та технічне обґрунтування виробництва сирів Моцарелла та Адигейський, розрахунки технологічної схеми, яка забезпечуватиме потужність в 1 тонну на добу кожного найменування продукції. У роботі проаналізовано технічні складові виробництва м’яких сирів, обґрунтовано вибір асортименту та технологічної схеми, наведено характеристики сировини та готової продукції за вимогами чинних нормативних документів. Зроблено аналіз ризиків харчової безпеки на проєктному виробництві. Проведено розрахунки сировини, допоміжних матеріалів та готової продукції; також підібрано технологічне обладнання, яке задовольняє вимогам розробленого проєкту, розраховано необхідну площу виробничих приміщень (126 м2 ), та побудовано схеми технологічних ліній та план цеху. Розраховано економічні складові проєкту з отриманням 450 т готової продукції на рік (по 225 т Адигейського та Моцарелли) з рентабельністю виробництва 48% та загальним прибутком 33,4 млн грн на рік. Висвітлено правові та організаційні норми охорони праці на підприємствах з виробництва сирів. Описано безпечні прийоми експлуатації обладнання та основних технологічних операцій. Розглянуто санітарно-гігієнічні вимоги до організації технологічних процесів на виробництві, а також вимоги пожежної безпеки.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17442
Appears in Collections:Бакалаврські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Shulyakov_S_41HT_2023.pdf2.41 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.