Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17434
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorСердюк, Марина Єгорівна-
dc.contributor.authorФедак, Анастасія Віталіївна-
dc.date.accessioned2024-03-13T13:58:07Z-
dc.date.available2024-03-13T13:58:07Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationФедак А. В. Удосконалення технології виготовлення варених ковбасних виробів: кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 Харчові технології, ОП Індустрія здорового харчування. Наук. кер. Сердюк М.Є. Запоріжжя, 2024. 66 с., 19 таблиць, 9 рисунків, 34 літ. джерел.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17434-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена розробці технології виробництва варених ковбас функціонального призначення. На основі отриманих результатів було визначено оптимальне співвідношення рецептурних компонентів для виготовлення нових варених ковбас з додаванням грибного порошку з гливи та пюре з моркви. Для першого досліду було використано три зразки з різним розміром помолу функціональних інгредієнтів. У другому дослідженні проведена реакція на введення у ковбасу функціональної добавки різного відсотку по відношенню до основних інгредієнтів. Найкращі функціонально-технологічні властивості забезпечуються при використанні рослинної сировини зі ступенем подрібнення 600 мкм. Встановлено вплив грибного порошку з гливи та пюре з моркви на органолептичні, фізико-хімічні, функціонально технологічні, структурно-механічні та біотехнологічні показники фаршів варених ковбас. Введення до вареної ковбаси грибного порошку з гливи та пюре з моркви у вигляді емульсії покращує гідрофільні та емульгуючи властивості фаршу для вареної ковбаси.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя: ТДАТУuk
dc.subjectварені ковбасиuk
dc.subjectгрибной порошокuk
dc.subjectгливаuk
dc.subjectпюре морквиuk
dc.subjectхарчова цінністьuk
dc.subjectенергетична цінністьuk
dc.titleУдосконалення технології виготовлення варених ковбасних виробів.uk
dc.title.alternativeкваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 Харчові технології, ОП Індустрія здорового харчування.uk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_Федак_А._21МБХТЗ_.pdf718.53 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.