Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17434
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Сердюк, Марина Єгорівна | - |
dc.contributor.author | Федак, Анастасія Віталіївна | - |
dc.date.accessioned | 2024-03-13T13:58:07Z | - |
dc.date.available | 2024-03-13T13:58:07Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Федак А. В. Удосконалення технології виготовлення варених ковбасних виробів: кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 Харчові технології, ОП Індустрія здорового харчування. Наук. кер. Сердюк М.Є. Запоріжжя, 2024. 66 с., 19 таблиць, 9 рисунків, 34 літ. джерел. | uk |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17434 | - |
dc.description.abstract | Кваліфікаційна робота присвячена розробці технології виробництва варених ковбас функціонального призначення. На основі отриманих результатів було визначено оптимальне співвідношення рецептурних компонентів для виготовлення нових варених ковбас з додаванням грибного порошку з гливи та пюре з моркви. Для першого досліду було використано три зразки з різним розміром помолу функціональних інгредієнтів. У другому дослідженні проведена реакція на введення у ковбасу функціональної добавки різного відсотку по відношенню до основних інгредієнтів. Найкращі функціонально-технологічні властивості забезпечуються при використанні рослинної сировини зі ступенем подрібнення 600 мкм. Встановлено вплив грибного порошку з гливи та пюре з моркви на органолептичні, фізико-хімічні, функціонально технологічні, структурно-механічні та біотехнологічні показники фаршів варених ковбас. Введення до вареної ковбаси грибного порошку з гливи та пюре з моркви у вигляді емульсії покращує гідрофільні та емульгуючи властивості фаршу для вареної ковбаси. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя: ТДАТУ | uk |
dc.subject | варені ковбаси | uk |
dc.subject | грибной порошок | uk |
dc.subject | глива | uk |
dc.subject | пюре моркви | uk |
dc.subject | харчова цінність | uk |
dc.subject | енергетична цінність | uk |
dc.title | Удосконалення технології виготовлення варених ковбасних виробів. | uk |
dc.title.alternative | кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 Харчові технології, ОП Індустрія здорового харчування. | uk |
dc.type | Working Paper | uk |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2024_Федак_А._21МБХТЗ_.pdf | 718.53 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.