Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17434
Title: Удосконалення технології виготовлення варених ковбасних виробів.
Other Titles: кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 Харчові технології, ОП Індустрія здорового харчування.
Authors: Федак, Анастасія Віталіївна
Scientific director: Сердюк, Марина Єгорівна
Keywords: варені ковбаси;грибной порошок;глива;пюре моркви;харчова цінність;енергетична цінність
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя: ТДАТУ
Citation: Федак А. В. Удосконалення технології виготовлення варених ковбасних виробів: кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 Харчові технології, ОП Індустрія здорового харчування. Наук. кер. Сердюк М.Є. Запоріжжя, 2024. 66 с., 19 таблиць, 9 рисунків, 34 літ. джерел.
Abstract: Кваліфікаційна робота присвячена розробці технології виробництва варених ковбас функціонального призначення. На основі отриманих результатів було визначено оптимальне співвідношення рецептурних компонентів для виготовлення нових варених ковбас з додаванням грибного порошку з гливи та пюре з моркви. Для першого досліду було використано три зразки з різним розміром помолу функціональних інгредієнтів. У другому дослідженні проведена реакція на введення у ковбасу функціональної добавки різного відсотку по відношенню до основних інгредієнтів. Найкращі функціонально-технологічні властивості забезпечуються при використанні рослинної сировини зі ступенем подрібнення 600 мкм. Встановлено вплив грибного порошку з гливи та пюре з моркви на органолептичні, фізико-хімічні, функціонально технологічні, структурно-механічні та біотехнологічні показники фаршів варених ковбас. Введення до вареної ковбаси грибного порошку з гливи та пюре з моркви у вигляді емульсії покращує гідрофільні та емульгуючи властивості фаршу для вареної ковбаси.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17434
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_Федак_А._21МБХТЗ_.pdf718.53 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.