Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17433
Title: Інноваційна технологія виробництва кондитерських виробів на основі бісквітів зі зниженим вмістом цукру в начинках
Other Titles: кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 Харчові технології, ОП Індустрія здорового харчування
Authors: Савва, Олександра
Scientific director: Бандура, Ірина Іванівна
Keywords: бісквітні напівфабрикати;кондитерські вироби;оздоблення;фруктово-ягідні начинки;полісахариди
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя: ТДАТУ
Citation: Савва О.С. Інноваційна технологія виробництва кондитерських виробів на основі бісквітів зі зниженим вмістом цукру в начинках: кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 Харчові технології, ОП Індустрія здорового харчування. Наук. кер. Бандура І. І. Запоріжжя, 2024. 78 с., 22 таблиці, 12 рисунків, 31 літ. джерело, 8 сторінок додатків.
Abstract: У кваліфікаційній роботі вдосконалено технологічну схему виробництва тортів на основі бісквітів з фруктово-ягідними начинками зі зниженим вмістом цукру шляхом математичного моделювання та сенсорної оцінки напівфабрикатів та готових кондитерських виробів. Перший розділ присвячено аналізу інформаційних джерел щодо питання виготовлення кондитерських виробів зі зниженою енергетичною цінністю, проаналізовано інноваційні аспекти технології виробництва бісквітних тортів з начинками зі зниженим вмістом цукру, вимоги чинних нормативів. У другому розділі висвітлено характеристику об’єктів дослідження, методи та умови проведення дослідів. У третьому розділі наведені результати математичного прогнозування та науково дослідної роботи за темою, наведено результати експертної оцінки якості досліджених начинок та готових кондитерських виробів на основі бісквітного напівфабрикату з оздобленням. Четвертий розділ містить результати удосконалення існуючої технологічної схеми виготовлення бісквітних тортів з начинками через заміну пектину на суміш кукурудзяного крохмалю з желатином, наведено опис технологічних процесів, розроблені технологічні картки приготування виробу. Проведено економічні розрахунки та порівняння собівартості кондитерських виробів з оздобленням за класичною та інноваційною рецептурою. У шостому розділі розглянуті заходи з охорони праці та санітарно-гігієнічні вимоги для кондитерського цеху.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17433
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2024_Савва_О_21МбХТЗ_.pdf2.27 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.