Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17432
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Гончар Юлія Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Мартинюк, Маргарита Віталіївна | - |
dc.date.accessioned | 2024-03-13T13:28:31Z | - |
dc.date.available | 2024-03-13T13:28:31Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Мартинюк М. В.. Інновації в технології білкових продуктів з рослинної сировини: кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 Харчові технології, ОП Індустрія здорового харчування. Наук. кер. Гончар Ю.М. Запоріжжя, 2024. 55 с.Текст містить 6 розділів, 23 таблиці, 5 рисунків, 42 літ. джерела, 1 додаток. | uk |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17432 | - |
dc.description.abstract | Магістерська робота присвячена розробленню технології продукту сирного кисломолочного з використанням рослинного наповнювача емульсійного типу на основі ядра соняшникового насіння. За результатами проведених досліджень визначено, що масова частка білка в межах 16,21 ± 0,15%, жиру - 10,12 ± 0,05%, золи складає 0,96 ± 0,02 %, залишковий вміст фенольних сполук становить 0,034 ± 0,001 %, що не впливатиме на колір готової кулінарної продукції на його основі та з його використанням. У розробленій технології сумарний вміст незамінних амінокислот складає 42,77 ± 0,46 % від загального їх вмісту, серед яких домінують лейцин – 10,31 ± 0,21 % та лізин – 7,95 ± 0,25 %. Вивченням жирнокислотного складу олії продукту сирного кисломолочного встановлено, що загальний вміст ненасичених жирних кислот складає 87,73 ± 0,19 % від загального їх вмісту, серед яких домінуючими є лінолева – 49,44 ± 0,19 % та олеїнова – 37,48 ± 0,19 % жирні кислоти. На основі отриманих результатів можна стверджувати, що використання ПСК у складі кулінарної продукції дозволяє розширити її асортимент, запропонувати продукцію з новими споживчими властивостями, підвищеною поживною цінністю, підвищити ефективність функціонування ПРГ. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя: ТДАТУ | uk |
dc.subject | сирний продукт | uk |
dc.subject | ядро соняшникового насіння | uk |
dc.subject | сир кисломолочний | uk |
dc.subject | рослинний наповнювач емульсійного типу | uk |
dc.subject | технологія виробництва | uk |
dc.title | Інновації в технології білкових продуктів з рослинної сировини | uk |
dc.title.alternative | кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 Харчові технології, ОП Індустрія здорового харчування. | uk |
dc.type | Working Paper | uk |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2024_Мартинюк_М._21МБХТЗ_removed.pdf | 941.61 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.