Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17432
Title: | Інновації в технології білкових продуктів з рослинної сировини |
Other Titles: | кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 Харчові технології, ОП Індустрія здорового харчування. |
Authors: | Мартинюк, Маргарита Віталіївна |
Scientific director: | Гончар Юлія Миколаївна |
Keywords: | сирний продукт;ядро соняшникового насіння;сир кисломолочний;рослинний наповнювач емульсійного типу;технологія виробництва |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя: ТДАТУ |
Citation: | Мартинюк М. В.. Інновації в технології білкових продуктів з рослинної сировини: кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 181 Харчові технології, ОП Індустрія здорового харчування. Наук. кер. Гончар Ю.М. Запоріжжя, 2024. 55 с.Текст містить 6 розділів, 23 таблиці, 5 рисунків, 42 літ. джерела, 1 додаток. |
Abstract: | Магістерська робота присвячена розробленню технології продукту сирного кисломолочного з використанням рослинного наповнювача емульсійного типу на основі ядра соняшникового насіння. За результатами проведених досліджень визначено, що масова частка білка в межах 16,21 ± 0,15%, жиру - 10,12 ± 0,05%, золи складає 0,96 ± 0,02 %, залишковий вміст фенольних сполук становить 0,034 ± 0,001 %, що не впливатиме на колір готової кулінарної продукції на його основі та з його використанням. У розробленій технології сумарний вміст незамінних амінокислот складає 42,77 ± 0,46 % від загального їх вмісту, серед яких домінують лейцин – 10,31 ± 0,21 % та лізин – 7,95 ± 0,25 %. Вивченням жирнокислотного складу олії продукту сирного кисломолочного встановлено, що загальний вміст ненасичених жирних кислот складає 87,73 ± 0,19 % від загального їх вмісту, серед яких домінуючими є лінолева – 49,44 ± 0,19 % та олеїнова – 37,48 ± 0,19 % жирні кислоти. На основі отриманих результатів можна стверджувати, що використання ПСК у складі кулінарної продукції дозволяє розширити її асортимент, запропонувати продукцію з новими споживчими властивостями, підвищеною поживною цінністю, підвищити ефективність функціонування ПРГ. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17432 |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2024_Мартинюк_М._21МБХТЗ_removed.pdf | 941.61 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.