Технологія виробництва сиркових продуктів в умовах цеху потужністю 1,5 тони готової продукції за зміну

Вантажиться...
Ескіз

Дата

Автори

Перелига, Олександра Олександрівна

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

ORCID

Видавець

Запоріжжя : 2023

Анотація

UA: У роботі обґрунтовано особливості проєктування технологічної лінії виготовлення кисломолочного сиру та сиркової маси з потужністю 1,5 тони готової продукції на добу в м. Мелітополь. Текст викладений на 90 сторінках, містить 8 розділів, 37 таблиць, 1 рисунок, 62 літературних джерела. Перший розділ містить аналіз асортименту сирів на ринку України та перспектив його розширення. Наведені основні характеристики регіону для проєктування, обґрунтовано вибір запланованої продукції та необхідних потужностей для виготовлення кисломолочний сиру (66,6%) та сиркової маси (33,3%). У другому розділі розглянуто хімічний склад, харчову і біологічну цінність, особливості переробки основної сировини (молока) та додаткових інгредієнтів (сіль, яйця, цукор). Наведені вимоги чинних нормативних документів як до сировини, так і до готової продукції. Розділ «Опис технології виробництва» присвячено розробці технологічної схеми виробництва запланованих продуктів та складанню детального опису технологічних процесів Розроблену схему хіміко-технологічного, мікробіологічного та санітарного контролю виробництва продукції, план санітарної обробки технологічних ліній, результати аналізування небезпечних факторів та визначення критичних точок контролю за системою НАССР наведено у четвертому розділі. У п’ятому розділі наведено результати продуктових розрахунків відповідно до розробленого плану роботи цеху, визначено що для випуску 1,5 тони готової продукції необхідно 9,9 тони молока незбираного на добу, відповідно пакувальних одиниць - 3000 штук. Шостий розділ містить результати підбору обладнання, яке спрощує процес виробництва і дозволяє скоротити терміни виготовлення продукції. Економічні розрахунки до проєктних завдань наведені у 7 розділі, а у розділі 8 «Охорона праці» детально розглянуто фактори безпеки працівників на підприємствах по переробці молока.

Опис

Бібліографічний опис

Перелига О. О. Технологія виробництва сиркових продуктів в умовах цеху потужністю 1,5 тони готової продукції за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра 181 «Харчові технології» ОПП «Харчові технології». Перелига Олександра Олександрівна. Керівник доц. І. Бандура. Запоріжжя, 2023. 90 с.

DOI

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By