Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17430
Title: Технологія виробництва сиркових продуктів в умовах цеху потужністю 1,5 тони готової продукції за зміну
Other Titles: кваліфікаційна робота бакалавра
Authors: Перелига, Олександра Олександрівна
Scientific director: Бандура, Ірина Іванівна
Keywords: молокопереробна промисловість;кисломолочний сир;сиркова маса;закваски;лактобактерії;охорона праці на молочному підприємстві
Issue Date: 2023
Publisher: Запоріжжя : 2023
Citation: Перелига О. О. Технологія виробництва сиркових продуктів в умовах цеху потужністю 1,5 тони готової продукції за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра 181 «Харчові технології» ОПП «Харчові технології». Перелига Олександра Олександрівна. Керівник доц. І. Бандура. Запоріжжя, 2023. 90 с.
Abstract: UA: У роботі обґрунтовано особливості проєктування технологічної лінії виготовлення кисломолочного сиру та сиркової маси з потужністю 1,5 тони готової продукції на добу в м. Мелітополь. Текст викладений на 90 сторінках, містить 8 розділів, 37 таблиць, 1 рисунок, 62 літературних джерела. Перший розділ містить аналіз асортименту сирів на ринку України та перспектив його розширення. Наведені основні характеристики регіону для проєктування, обґрунтовано вибір запланованої продукції та необхідних потужностей для виготовлення кисломолочний сиру (66,6%) та сиркової маси (33,3%). У другому розділі розглянуто хімічний склад, харчову і біологічну цінність, особливості переробки основної сировини (молока) та додаткових інгредієнтів (сіль, яйця, цукор). Наведені вимоги чинних нормативних документів як до сировини, так і до готової продукції. Розділ «Опис технології виробництва» присвячено розробці технологічної схеми виробництва запланованих продуктів та складанню детального опису технологічних процесів Розроблену схему хіміко-технологічного, мікробіологічного та санітарного контролю виробництва продукції, план санітарної обробки технологічних ліній, результати аналізування небезпечних факторів та визначення критичних точок контролю за системою НАССР наведено у четвертому розділі. У п’ятому розділі наведено результати продуктових розрахунків відповідно до розробленого плану роботи цеху, визначено що для випуску 1,5 тони готової продукції необхідно 9,9 тони молока незбираного на добу, відповідно пакувальних одиниць - 3000 штук. Шостий розділ містить результати підбору обладнання, яке спрощує процес виробництва і дозволяє скоротити терміни виготовлення продукції. Економічні розрахунки до проєктних завдань наведені у 7 розділі, а у розділі 8 «Охорона праці» детально розглянуто фактори безпеки працівників на підприємствах по переробці молока.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17430
Appears in Collections:Бакалаврські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pereliga_O_41HT_2023.pdf2.13 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.