Технологія виробництва фруктових джемів в умовах цеху потужністю 500 кг готової продукції за зміну
Loading...
Date
Authors
Кара, Сюзанна Юріївна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Запоріжжя : ТДАТУ
Abstract
UA: Метою кваліфікаційної роботи було дoслідити технoлoгію вирoбництвa
яблучнoгo тa грушевoгo джемів у цеху пoтужністю 500кг гoтoвoї прoдукції зa
зміну.
В роботі проаналізовано асортимент кондитерських виробів України,
підібрано асортимент для виготовлння у власному цеху, а саме 250 кг кг за зміну
джему яблучного та 250 кг кг за зміну грушевого, здійснено розрахунок сировини
для випуску заданої кількості продукції, допоміжних матеріалів та готової
продукції; розраховано та підібрано технологічне обладнання, здійснено
розрахунок площ виробничих приміщень, загальна площа цеху складає 274,8м2
.
Розглянуто всі небезпечні фактори, які впливають на процес виготовлення
консервів джем фруктовий. Побудовано дерево прийняття рішень відповідно
концепції HACCP.
У роботі було розраховано рентабельність виробництва консервів «Джем
яблучний» становив 67, 37% та «Джем грушевий» становив 75,75%. Виявлено, що
виробництво консервів «Джем грушевий» є більш прибутковим.
Розглянуто притання охорони праці та навколишнього середовища для
виробництва косервів «Джем фруктовий».
Description
Keywords
Citation
Кара С. Ю. Технологія виробництва фруктових джемів в умовах цеху потужністю 500 кг готової продукції за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра 181 «Харчові технології» ОПП «Харчові технології». Кара Сюзанна Юріївна. Керівник проф. О. Прісс. Запоріжжя : ТДАТУ, 2023. 95 с.