Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17425
Title: | Технологія виробництва сиркової продукції в умовах цеху потужністю переробки 5 тон молока за зміну. |
Other Titles: | кваліфікаційна робота бакалавра, спеціальність 181 «Харчові технології» |
Authors: | Вікторов, Олександр Сергійович |
Scientific director: | Сердюк, Марина Єгорівна |
Keywords: | молоко;кисломолочний сир;знежирений сир;сирок з корицею |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : ТДАТУ |
Citation: | Вікторов О.С. Технологія виробництва сиркової продукції в умовах цеху потужністю переробки 5 тон молока за зміну: кваліфікаційна робота бакалавра, спеціальність 181 «Харчові технології» 24ХТД. 9685715.02.24. Наук. кер. Сердюк М.Є. Запоріжжя, 2024. 91 с. Текст містить 8 розділів, 40 таблиць, 1 рисунок, 76 літ. джерел. |
Abstract: | Метою кваліфікаційної роботи було обґрунтування та розробка апаратурно технологічної схеми виробництва сиркової продукції в умовах цеху потужністю переробки 5 тон молока за зміну. У кваліфікаційній роботі виконано такі завдання: У першому розділі проаналізовано асортимент кисломолочного сиру та сиркових продуктів на ринку України, обґрунтовано асортимент запланованої продукції. У другому розділі розглянуто хімічний склад, харчову і біологічну цінність молока, а також допоміжних продуктів, для виробництва кисломолочного сиру та сиркових продуктів. У третьому розділі підібрано та обґрунтовано найбільш модифіковану технологію виробництва виру кисломолочного та сиркових виробів з нього. У четвертому розділі розроблено систему HACCP на підприємстві, а також описано мийку та грамотну дезінфекцію обладнання. У п’ятому розділі проведено продуктові розрахунки відповідно до розробленого плану роботи цеху, У шостому розділі підібрано та розраховано обладнання, яке підвищує продуктивність та спрощує процес виробництва. У сьомому розділі проведено розрахунки економічної ефективності продукту. Очікується, що розроблений проект вироблятиме 249,4 тонни готової продукції на рік з виробничою межою 27,03% та річним валовим прибутком 15,9 млн. грн. У восьмому розділі докладно розглянуто безпеку та екологічність підприємства. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17425 |
Appears in Collections: | Бакалаврські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2024_Вікторов_А._31СХТЗ.pdf | 1.54 MB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.