Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17421
Title: Технологія виробництва морозива в умовах цеху потужністю 500 кг готової продукції за зміну
Other Titles: кваліфікаційна робота бакалавра
Authors: Коробова, Яна Віталіївна
Scientific director: Кюрчева, Людмила Миколаївна
Keywords: полуниця;морозиво;заморожений сік;економічна ефективність
Issue Date: 2023
Publisher: Запоріжжя : 2023
Citation: Коробова Я. В. Технологія виробництва морозива в умовах цеху потужністю 500 кг готової продукції за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра 181 «Харчові технології» ОПР «Харчові технології». Коробова Яна Віталіївна. Керівник доц. Л. Кюрчева. Запоріжжя, 2023. 98 с.
Abstract: UA: Метою кваліфікаційної роботи було дослідження технології виготовлення замороженого соку та морозива з полуниці в умовах цеху потужністю 500 кг готової продукції за зміну. У першому розділі кваліфікаційній роботи було проаналізувано український ринок морозива та сировинну базу, було обрано такий асортимент для виробництва морозива: полуничне морозиво (60%) та заморожений полуничний сік (40%) У другому розділі описано хімічний склад та харчову цінність полуниці, а також вимоги стандартів до приймання та транспортування сировини, з якої виготовляється морозиво. У третьому та четвертому розділі розроблено технологічну лінію та наведено санітарну обробку технологічного обладнання. Проведено аналіз небезпечних факторів та встановлені критичні контрольні точки за системою HACCP. У п`ятому та шостому розділі проведено продуктові дозрахунки та підібрано безпечне технологічне обладнання та холодоагенти, які екологічно прийнятні. В економічному розділі проведено розрахунок економічної ефективності вдосконалення технології морозива, який мав показник 39,98%. У розділі охорона праці та навколишнього середовища було проведено аналіз шкідливих та небезпечних факторів: фізичних, хімічних, біологічних та психофізіологічних, що діють при виробництві морозива, були виявлені причини їх виникнення та способи їх усунення. Крім того, приділено особливу увагу екологічному аспекту.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17421
Appears in Collections:Бакалаврські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Korobova_Ya_41HT_2023.pdf1.9 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.