Технологія виробництва морозива в умовах цеху потужністю 500 кг готової продукції за зміну
Вантажиться...
Дата
Автори
Коробова, Яна Віталіївна
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Запоріжжя : 2023
Анотація
UA: Метою кваліфікаційної роботи було дослідження технології виготовлення
замороженого соку та морозива з полуниці в умовах цеху потужністю 500 кг готової
продукції за зміну.
У першому розділі кваліфікаційній роботи було проаналізувано український
ринок морозива та сировинну базу, було обрано такий асортимент для виробництва
морозива: полуничне морозиво (60%) та заморожений полуничний сік (40%)
У другому розділі описано хімічний склад та харчову цінність полуниці, а
також вимоги стандартів до приймання та транспортування сировини, з якої
виготовляється морозиво.
У третьому та четвертому розділі розроблено технологічну лінію та наведено
санітарну обробку технологічного обладнання. Проведено аналіз небезпечних
факторів та встановлені критичні контрольні точки за системою HACCP.
У п`ятому та шостому розділі проведено продуктові дозрахунки та підібрано
безпечне технологічне обладнання та холодоагенти, які екологічно прийнятні.
В економічному розділі проведено розрахунок економічної ефективності
вдосконалення технології морозива, який мав показник 39,98%.
У розділі охорона праці та навколишнього середовища було проведено аналіз
шкідливих та небезпечних факторів: фізичних, хімічних, біологічних та
психофізіологічних, що діють при виробництві морозива, були виявлені причини їх
виникнення та способи їх усунення. Крім того, приділено особливу увагу
екологічному аспекту.
Опис
Ключові слова
Бібліографічний опис
Коробова Я. В. Технологія виробництва морозива в умовах цеху потужністю 500 кг готової продукції за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра 181 «Харчові технології» ОПР «Харчові технології». Коробова Яна Віталіївна. Керівник доц. Л. Кюрчева. Запоріжжя, 2023. 98 с.