Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17394
Title: Механіко-технологічне обґрунтування післязбиральної обробки та зберігання насіння зернових і олійних культур : автореф. дис..доктора техн. наук. спец. 05.05.11
Authors: Кюрчев, Сергій Володимирович
Kiurchev, Serhii
Issue Date: 2019
Citation: Кюрчев С.В. Механіко-технологічне обґрунтування післязбиральної обробки та зберігання насіння зернових і олійних культур : автореф. дис…. доктора технічних наук. спец. 05.05.11. Глеваха, 2019. 44 с.
Abstract: Однією з найбільш важливих умов без пеки будь-якої держави є забезпечення населення якісною продовольчою сиро виною та продукцією, що передбачає розвиток технічної бази зберігання і пер винної переробки сільськогосподарської продукції. Лише невелика частина сіль ськогосподарської продукції безпосередньо надходить від виробника до індивідуа льного споживача, а значний або переважний її відсоток підлягає спочатку збері ганню, а далі – первинній переробці у різних ланках господарства. Можна підви щувати врожайність усіх культур і різко збільшувати їхні валові збори, але не одержати потрібного ефекту, якщо на різних етапах просування продуктів до споживача відбудуться великі втрати маси і погіршення якості. За даними міжна родних організацій з продовольства і сільського господарства втрати зерна і зе рнопродуктів при зберіганні через технічні та організаційні причини щорічно становлять 5…8%, а такі біологічні чинники, як самозігрівання продукції з по дальшим її ураженням унаслідок перебігу небажаних мікробіологічних процесів можуть збільшити потенційні втрати у десятки разів. При цьому уже після 5 діб неналежного зберігання, різко зростають втрати сухих речовин, збільшується кислотне число жиру, знижується на 10…15% схожість насіння.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17394
UDC: [631.362+631.56]:633.1/.8
Appears in Collections:Дисертації, автореферати дисертацій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
autoreferat_2019 .pdf.pdf3.56 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.