Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17393
Title: Зелений туризм в системі економічного розвитку сільських територій України : дис.. доктор філософії з економіки : спец.051
Authors: Демко Валентина Сергіївна Demko, Valentyna
Issue Date: 2021
Publisher: Київ
Citation: Демко В.С. Зелений туризм в системі економічного розвитку сільських територій України : дис.. доктор філософії з економіки : спец.051.Нац. унів-т біоресурсів і природокористування України. К., 2021. 268 с.
Abstract: Дисертація присвячена обґрунтуванню теоретико-методичних засад дослідження сільського зеленого туризму та визначення його стратегічних орієнтирів в системі економічного розвитку сільських територій України. У роботі систематизовано основні наукові концепції, висвітлено особливості формування та обґрунтовано методичні основи дослідження сільського зеленого туризму в системі економічного розвитку сільських територій України. У процесі опрацювання основних наукових концепцій проблематики дослідження уточнено сутність та зміст сільського зеленого туризму, що дозволило обгрунтовано довести його відмінності від екологічного та агротуризму. Узагальнено концептуальне розуміння сільського зеленого туризму з формулюванням його дефініції як виду туризму, сфери підприємницької діяльності, зайнятості (як правило, сільського населення) і гостинності, що передбачає надання туристичних послуг, пов’язаних з задоволенням потреб рекреації, відпочинку, пізнання, розвитку і виховання з відповідністю цілям сталості та відображенням на процесах економічного розвитку сільських територій. Розвиток сільського зеленого туризму забезпечує активізація економічної діяльності його суб’єктів, що передбачає офіційну чи нелегальну комерційну діяльність з пропозицією послуг рекреації, відпочинку, пізнання, розвитку, виховання та супроводжується конкуренцією з іншими суб’єктами туристичного ринку. Систематизовано послуги сільського зеленого туризму з розподілом щодо різних потреб фактичних та потенційних споживачів. Охарактеризовано інфраструктурне забезпечення сфери, яке формують: агро-,екоготелі; пансіонати, санаторії; приватні садиби (оселі); агро-, екоферми; кемпінги, глемпінги, стоянки; наметові табори; скансени; сільськогосподарські і народні музеї. Організаційними способами задоволення потреб у сільському зеленому туризмі можуть бути: індивідуальний відпочинок сім’ї чи особи; семінари, реколекції, злети; толоки; фестивалі; ярмарки, виставки; походи, експедиції, мандрівки, екскурсії, дегустації та ін.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17393
UDC: 379.85:338.4
Appears in Collections:Дисертації, автореферати дисертацій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
dis_pdf.pdf3.27 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.