Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17377
Title: Розділ 4.2 Сучасні проблеми викладання вищої математики та шляхи їх вирішення із застосуванням програмних пакетів.
Authors: Дьоміна, Наталя Анатоліївна
Халанчук, Л. В.
Issue Date: 2022
Publisher: Чернігів : ГО «Науково-освітній інноваційний центр суспільних трансформацій»
Citation: Дьоміна Н. А., Халанчук Л. В. Розділ 4.2 Сучасні проблеми викладання вищої математики та шляхи їх вирішення із застосуванням програмних пакетів. Парадигмальні виклики сучасного розвитку : колективна монографія / за загальною редакцією Дуки А. П. Чернігів : ГО «Науково-освітній інноваційний центр суспільних трансформацій», 2022. С. 170–185
Abstract: Математичний компонент є ключовим елементом фундаментальної складо вої професійної підготовки студентів інженерних спеціальностей. У роботі розглядаються сучасні проблеми викладання вищої математики студентам інженерних спеціальностей. На жаль, не зважаючи на те, що математичні закони залишаються незмінними, проблеми викладання вищої математики не зникають. Виділено аспекти, які пов’язані із зменшенням обсягу часу, що виділяються на викладання вищої математики у навчальних планах, із роз ривом між рівнем математичної підготовки випускників шкіл та вимогами закладів вищої освіти та об’єктивними потребами сучасних роботодавців. Запропоновано можливі шляхи вирішення проблеми методики викладання ви щої математики у вишах студентам інженерних спеціальностей. Майбут ньому інженеру необхідно допомогти навчатися не тільки за традиційною методикою. Сучасний фахівець повинен володіти інформаційною культурою та знаннями у сфері застосування засобів інформаційних технологій у своїй майбутній професійній діяльності. Комп’ютерні математичні системи – це зручний засіб надання умов до пошукового процесу, який дозволяє розширити математичну практику.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17377
Appears in Collections:Кафедра Вища математика та фізика

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
document_merged_2022.pdf2.1 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.