Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17341
Title: Здобутки інноваційного розвитку країн світу у ракурсі міжнародних індексів: уроки для України
Authors: Почерніна, Наталя Вікторівна
Муха, В. М.
Pochernina, Natalia
Mucha, V.
Keywords: індекс розвитку електронного урядування;індекс електронної комерції B2C;інтернет-сервери;розвиток інноваційної діяльності
Issue Date: 2023
Publisher: Запоріжжя : 2023
Citation: Почерніна Н. В., Муха В. М. Здобутки інноваційного розвитку країн світу у ракурсі міжнародних індексів : уроки для України. Сучасні виклики та перспективи розвитку економіки і бізнесу : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції (6 грудня 2023 року, м. Запоріжжя). Запоріжжя : ТДАТУ, 2023. С. 124-126.
Abstract: UA: Здобутки та проблеми країни в науково-технічній сфері певною мірою відображають її рейтинги в різноманітних міжнародних індексах. Підвищення рейтингової позиції свідчить про покращення функціонування інноваційної сфери, а втрата позиції – про зменшення конкурентоспроможності у сфері інновацій на світовому ринку. Існує ціла низка агрегованих індексів, що узагальнюють здобутки країни в інноваційній діяльності. Серед них: Індекс глобальної конкурентоспроможності (The IMD World Competitiveness ranking), Індекс цифрової конкурентоспроможності (World Digital Competitiveness Ranking), Індекс мережевої готовності (Network Readiness Index), Інклюзивний інтернет-індекс (The Inclusive Internet Index), Глобальний інноваційний індекс (Global Innovation Index), Індекс розвитку електронного урядування (EGovernment Development Index), Індекс електронної комерції бізнесу для споживачів (UNCTAD B2C E-commerce Index). Через війну Україна не мала можливості зібрати та надати необхідну інформацію про стан інноваційної сфери на період 2022-2023 років. Однак, рейтингові позиції інших країн можуть служити орієнтиром для кращого розуміння проблем, які виникають у сфері інновацій. Через глобалізацію ці проблеми можуть відтворюватись і в українській економіці. Тому нам важливо вивчати досвід інших країн і вдосконалювати національну інноваційну систему з метою зміцнення власних конкурентних позицій у майбутньому.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17341
Appears in Collections:кафедра Підприємництво, торгівля та біржова діяльність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
+Zb_tez_ FEB_2023__124-126.pdf966.13 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.