Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17340
Title: Проблеми України у сфері міжнародного науково-технічного співробітництва
Authors: Почерніна, Наталя Вікторівна
Виноградова, Д. В.
Pochernina, Natalia
Vynogradova, D.
Keywords: науковий потенціал;досягнення;розвиток міжнародного науково-технічного співробітництва;розвиток співпраці з іншими країнами
Issue Date: 2023
Publisher: Запоріжжя : 2023
Citation: Почерніна Н. В., Виноградова Д. В. Проблеми України у сфері міжнародного науково-технічного співробітництва. Сучасні виклики та перспективи розвитку економіки і бізнесу : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції (6 грудня 2023 року, м. Запоріжжя). Запоріжжя : ТДАТУ, 2023. С. 121-123.
Abstract: UA: У сучасному світі міжнародне науково-технічне співробітництво відіграє важливу роль у розвитку країни. Україна є активним учасником цього процесу, демонструючи значні досягнення в цій сфері. Однак, існує низка проблем, які залишаються викликом для української науково-технічної сфери і потребують консолідації зусиль для їх розв’язання у майбутньому. Метою даного дослідження є виявлення слабких позицій України в міжнародному науково-технічному співробітництві в порівнянні з кращими практиками інших держав. Досягнення України в галузі міжнародного науково-технічного співробітництва свідчать про прагнення країни до інтеграції у світову наукову спільноту. Завдяки активній участі в різноманітних міжнародних проектах і програмах Україна змогла набути репутації надійного та інноваційного партнера. Це підтверджується значним збільшенням кількості спільних наукових публікацій з іноземними вченими та провідними світовими університетами, що сприяє підтримці високого рівня наукового потенціалу в країні, а також поступовим нарощуванням обсягу трансферу технологій, про що свідчить рис. 1.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17340
Appears in Collections:кафедра Підприємництво, торгівля та біржова діяльність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
+Zb_tez_ FEB_2023__121-123.pdf988.06 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.