Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17332
Title: Розвиток туристичного підприємництва в Україні
Authors: Тебенко, Віта Миколаївна
Tebenko, Vita
Keywords: туризм;відкриття нових ринків;впровадження передових інформаційних та телекомунікаційних технологій;безпечний туристичний напрямок
Issue Date: 2023
Publisher: Запоріжжя : 2023
Citation: Тебенко В. М. Розвиток туристичного підприємництва в Україні. Сучасні виклики та перспективи розвитку економіки і бізнесу : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції (м. Запоріжжя, 6 грудня 2023 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2023. С. 93-96.
Abstract: UA: Конкуренція в галузі туристичного бізнесу стимулює пошук нових стратегій та ефективних рішень. Важливою тенденцією в цьому секторі економіки є розробка та впровадження різноманітних інновацій та новаторських елементів, які можуть виявитися сильним стимулом для розвитку галузі гостинності. Використання різних інновацій стає ключовим елементом для життєздатності та конкурентоспроможності готельних підприємств. Основна складова туристичної індустрії – це готельно-ресторанний бізнес, який включає цілий комплекс послуг для туристів та визначає перспективи розвитку туризму. На сучасному етапі науково-технічного прогресу інновації в готельно-ресторанному бізнесі відіграють чи не головну роль у висококонкурентній боротьбі за кожного клієнта. Застосування новітніх технологій готельно-рестораному бізнесу дає можливість підвищити ефективність господарської діяльності, знаходити нові резерви підвищення якості обслуговування. Однією з сфер підприємницької діяльності є туристичне підприємництво. Туризм вважається пріоритетним напрямком економічного розвитку у багатьох країнах, оскільки він призводить до припливу валюти, податкових надходжень, створення нових робочих місць та підвищення іміджу країни. Індустрія туризму виступає суттєвим фактором економічних і соціальних змін у країні. Останні роки були викликані складністю для туристичної галузі України через закриття кордонів, обмеження на подорожі, карантинні обмеження та введення воєнного стану, що серйозно ударило по туризму як внутрішньому, так і міжнародному. Ці фактори, окремо та взаємодіючи, впливають на розвиток туризму в Україні та вимагають адаптації галузі до нових умов.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17332
Appears in Collections:кафедра Підприємництво, торгівля та біржова діяльність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
+Zb_tez_ FEB_2023__93-96.pdf1.07 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.