Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17276
Title: Феромоніторинг фруктової смугастої молі (Anarsia lineatella Zell.) на Півдні України.
Other Titles: Pheromonitoring of the pich twig borer (anarsia lineatella zell.) in southern Ukraine.
Authors: Юдицька, Ірина Валеріївна
Yudytska, Iryna
Keywords: Anarsia lineatella Zell;моніторинг;фенологія;шкідник;феромонні пастки;персик;pest;monitoring;phenology;pheromone traps;peach
Issue Date: 2023
Publisher: Дніпро: ДУ ІЗК НААН
Citation: Юдицька І. В. Феромоніторинг фруктової смугастої молі (Anarsia lineatella Zell.) на Півдні України. Вклад наукових інвестицій у розвиток агропромислового комплексу в умовах обмеженого ресурсного забезпечення та флуктуацій клімату: матеріали Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції молодих учених і спеціалістів (Дніпро, 16–17 березня 2023 р.) / НААН, ДУ Інститут зернових культур. Дніпро: ДУ ІЗК НААН, 2023. С. 227–228.
Abstract: Фруктова смугаста міль відноситься до родини (Gelehiidae), ряду лускокрилих або метеликів (Lepidoptera). Даний вид має значне поширення у плодових насадженнях в зоні Півдня України. Головними кормовими культурами для розвитку шкідника є кісточкові, зокрема абрикос, персик, слива, меншою мірою мигдаль, рідко – черешня та вишня. Шкідливість фруктової смугастої молі полягає в тому, що протягом вегетаційного сезону гусениці здатні пошкоджувати молоді незадерев‘янілі пагони, а також зелені і достигаючі плоди, знижуючи кількість і якість отриманого урожаю. При поширенні шкідника у розсадниках відмічається зниження товарної якості саджанців культури. В окремі роки пошкодженість пагонів персика та абрикоса гусеницями фруктової смугастої молі досягала 80 %, сливи – до 30 %, а плодів даних культур – 21–62 %.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17276
UDC: 632.913.1
Appears in Collections:кафедра Рослинництва ім. професора В.В. Калитки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
tezy_4_2023.pdf1.75 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.