Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17218
Title: Технологічні аспекти виробництва пастили
Authors: Діденко, І. С.
Загорко, Надія Петрівна
Didenko, I.
Zahorko, Nadiia
Keywords: кондитерські вироби;виробництво клейової пастили;пастила безклейова;вологість пастили;зефір
Issue Date: 2023
Publisher: Запоріжжя : 2023
Citation: Діденко І. С., Загорко Н. П. Технологічні аспекти виробництва пастили. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали V Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конференції (Запоріжжя, 01-24 листопада 2023 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2023. С.193-195.
Abstract: UA: Пастила (від лат. pastillus – коржик). Характеризується приємним солодким смаком, ніжною консистенцією, основу її становлять,%: вуглеводи – 87,4, білки – 0,46 і жири – 0,03. Основною сировиною для клеєвої пастили є, кг/т: цукор-пісок – 627 – 687 і пюре яблучне – від 411 (Абрикосова пастила) до 611 (Ванільна), а також деяких сортів й інших видів пюре. Крім того, використовується патока, яєчний білок, цукроагаровий сироп, смакові, ароматичні добавки. Розроблений новий вид пастили з додаванням 1% препарату ліофілізованих культур бактерій-пробіотиків. Пастила поділяється на клейову та безклейову.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17218
UDC: 664.858.8
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
materialy-V_mnpk_2023._193-195.pdf517 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.