Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17218
Title: | Технологічні аспекти виробництва пастили |
Authors: | Діденко, І. С. Загорко, Надія Петрівна Didenko, I. Zahorko, Nadiia |
Keywords: | кондитерські вироби;виробництво клейової пастили;пастила безклейова;вологість пастили;зефір |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Запоріжжя : 2023 |
Citation: | Діденко І. С., Загорко Н. П. Технологічні аспекти виробництва пастили. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали V Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конференції (Запоріжжя, 01-24 листопада 2023 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2023. С.193-195. |
Abstract: | UA: Пастила (від лат. pastillus – коржик). Характеризується приємним солодким смаком, ніжною консистенцією, основу її становлять,%: вуглеводи – 87,4, білки – 0,46 і жири – 0,03. Основною сировиною для клеєвої пастили є, кг/т: цукор-пісок – 627 – 687 і пюре яблучне – від 411 (Абрикосова пастила) до 611 (Ванільна), а також деяких сортів й інших видів пюре. Крім того, використовується патока, яєчний білок, цукроагаровий сироп, смакові, ароматичні добавки. Розроблений новий вид пастили з додаванням 1% препарату ліофілізованих культур бактерій-пробіотиків. Пастила поділяється на клейову та безклейову. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17218 |
UDC: | 664.858.8 |
Appears in Collections: | Кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
materialy-V_mnpk_2023._193-195.pdf | 517 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.