Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17206
Title: Дослідження роботи пристрою остаточного формування брикету з здатністю відбору олій при виготовлення паливних брикетів на гвинтових прес-екструдерах
Authors: Самохвал, Віталій Анатолійович
Самойчук, Кирило Олегович
Червоткіна, Олександра Олександрівна
Samokhval, Vitalii
Samoichuk, Kyryl
Chervotkina, Oleksandra
Keywords: формування брикету;відбір технічних олій;сировина олійних культр;пресове обладнання
Issue Date: 2023
Publisher: Запоріжжя : 2023
Citation: Самохвал В. А., Самойчук К. О., Червоткіна О. О. Дослідження роботи пристрою остаточного формування брикету з здатністю відбору олій при виготовлення паливних брикетів на гвинтових прес-екструдерах. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали V Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конференції (Запоріжжя, 01-24 листопада 2023 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2023. С.159-163.
Abstract: UA: Серед багатьох машинобудівних галузей напрямок виготовлення паливних брикетів набирає великої популярності та перспективно розвивається в багатьох країнах світу. В Україні – одна з найкращих сировинних баз: великі обсяги сільгоспкультур та більшість відходів провіювання цих культур можна використовувати для виготовлення паливних брикетів. З найбільш придатних культур при виготовленні брикетів найчастіше використовують соняшник, сою, рапс та коріандр. Відходи всіх цих культур містять оліємістку частку та в більшості випадків для роботи з даною сировиною використовують шнекові преси. На сьогоднішній день відома велика кількість пресового обладнання, яке гарно себе зарекомендувало при роботі з сировиною, що не містить олії. Але не так багато обладнання, яке б могло поєднати в собі відбір технічних олій та формування якісного паливного брикету в одному пресі. При цьому забезпечувати мінімальні затрати електроенергії. Здебільшого, при роботі з сировиною, яка містить велику кількість олії, використовують класичну схему, де сировина спочатку переробляється маслопресом, а поті вже подається в прес для виготовлення паливних брикетів. При використанні даної технології значно збільшуються витрати на електричну енергію а також на обслуговування самого обладнання, що викликає збільшення собівартості готової продукції.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17206
UDC: 662.8.055:665.3
Appears in Collections:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
materialy-V_mnpk_2023._159-163.pdf545.1 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.