Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17202
Title: Дослідження руху частинки по лопаті з урахуванням впливу повітряного потоку
Authors: Beloev, Hristo
Ігнатьєв, Євген Ігорович
Фокіна, Я. Є.
Ihnatiev, Yevhen
Fokina, Y.
Keywords: аналітичний вираз;визначення абсолютної швидкості сходу частки гички з лопаті кидалки;числові розрахунки на ПК;кінематичні й конструктивні параметри кидалки
Issue Date: 2023
Publisher: Запоріжжя : 2023
Citation: Beloev H., Ігнатьєв Є. І., Фокіна Я. Є. Дослідження руху частинки по лопаті з урахуванням впливу повітряного потоку. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали V Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конференції (Запоріжжя, 01-24 листопада 2023 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2023. С.86-89.
Abstract: UA: Розроблена конструкція гичкозбиральної машини з удосконаленим завантажувальним механізмом, який виконаний у вигляді відцентрової кидача, що приймає весь обсяг зрізаної гички цукрового буряка, а також вивантажувального патрубка кінець якого перебуває на рівні транспортного засобу, що рухається поруч із гичкозбиральною машиною. Для обґрунтування раціональних параметрів даного завантажувального пристрою розроблена математична модель руху частки гички по лопаті кидалки і її сходу з лопаті з метою подальшого моделювання руху по внутрішній поверхні циліндричної частини кожуха і його прямолінійній частини до надходження в транспортний засіб. Отримане при цьому диференціальне рівняння руху частинки гички по лопаті кидалки враховує вплив повітряного потоку, створюваного обертанням кидалки, лопаті якої захоплюють і розганяють повітря, що перебуває в замкненому просторі циліндричного кожуха. Фундаментальна теорія руху частки матеріалу по робочих поверхнях сільськогосподарских машин представлена в роботах Василенко П.М., Булгакова В.М. і ін., але в цих роботах не розглянуто вплив повітряного потоку на рухчастинки.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17202
DOI: 631.356
Appears in Collections:кафедра Технічний сервіс та системи в АПК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
materialy-V_mnpk_2023._86-89.pdf598.71 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.