Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17192
Title: Оптимізація викладання дисципліни «Загальна екологія» у Таврійському державному агротехнологічному університету імені Д. Моторного (Мелітополь)
Authors: Волох, Анатолій Михайлович
Ганчук, Максим Миколайович
Issue Date: Oct-2023
Publisher: Харків: ХНАДУ
Citation: Волох А. М., Ганчук М. М. Оптимізація викладання дисципліни «Загальна екологія» у Таврійському державному агротехнологічному університету імені Д. Моторного (Мелітополь). Екологічно орієнтована вища освіта. методологія та практика – 2023: збірка матеріалів Всеукраїнська конференція з проблем вищої освіти з міжнародною участю. 27 жoвтня 2023 рoку. Харків: ХНАДУ, 2023. С.15 -17
Abstract: Загострення відносин людини та природи у ХХ ст. сприяло появі та подальшому розвитку значної кількості учбових дисциплін екологічного спрямування. Виказані Ю. Одумом у 1970 р. ідеї та сформована концепція про екологію, як науку, що вивчає взаємовідносини організмів з навколишнім середовищем та між собою, за результатами чисельних наукових досліджень, трансформувалися у щільний різнобарвний інформаційний потік. У період з 2002 по 2008 рр. у різних українських вузах стали викладати наступні дисципліни: «Техноекологія», «Інженерна екологія», «Ландшафтна екологія», «Загальна екологія з основами неоекології», «Соціальна екологія», «Агроекологія», «Геоекологія», «Палеоекологія», «Біоекологія», «Моніторинг навколишнього середовища», «Екологія біологічних систем», «Наземні та водні екосистеми», «Екологія людини», «Економічна екологія» та ін. З`явилася навіть «Космічна екологія» або «Екологія космічного простору», яка вивчає взаємозв'язки біосфери планети Земля з оточуючим космічним простором.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17192
Appears in Collections:кафедра Геоекологія та землеустрій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
29_ 2023_.pdf1.15 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.