Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17158
Title: Управління поливним режимом інтенсивних насаджень яблуні в умовах Південного Степу України.
Authors: Козлова, Лілія Валентинівна
Keywords: краплинне зрошення плодових культур;фактичне сумарне водоспоживання дерев яблуні с;зрошувальні норми плодових;використання системи мікрозрошення плодових
Issue Date: Nov-2023
Publisher: Запоріжжя: ТДАТУ
Citation: Козлова Л. В. Управління поливним режимом інтенсивних насаджень яблуні в умовах Південного Степу України. Актуальні питання виробництва продукції рослинництва та садівництва: матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції (Запоріжжя, 8 листопада 2023 р.) / ТДАТУ; ред. кол. С. В. Кюрчев, А.І. Панченко [та ін.]. Запоріжжя : ТДАТУ, 2023. С.40 - 43
Abstract: Сучасні підходи до процесу краплинного зрошення плодових культур орієнтовані на підвищення автоматизації та оперативне управління водним режимом ґрунту, регулювання рівня надходження поливної води у повній відповідності з водоспоживанням рослин, зменшення витрат води та економію трудових і матеріальних ресурсів. Режим вологості ґрунту, який відповідає найбільш високому рівню врожайності, визначається, у першу чергу, величиною сумарного випаровування, що вважається основним елементом водного балансу активного шару ґрунту . При плануванні режимів зрошення цей показник розраховується за допомогою моделей взаємозв’язку швидкості випаровування з випаровуваністю, скоригованих коефіцієнтами, що враховують роль плодових культур та клімату у випаровуванні вологи. Крім того, використання цього методу спрощує та здешевлює призначення поливних норм.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17158
Appears in Collections:кафедра Рослинництва ім. професора В.В. Калитки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Conf_roslin_2023- 11.pdf764.47 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.