Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/16975
Title: Огляд хмарних сервісів для освіти
Authors: Сіциліцин, Юрій Олександрович
Семенов, Є.О.
Keywords: хмарні обчислення;масштабована платіжна модель;портативна платіжна модель;політика управління ризиками;безпека;ефективність;доступність;освітні послуги
Issue Date: 2022
Publisher: Запоріжжя : 2022
Citation: Сіциліцин Ю. О., Семенов Є. О. Огляд хмарних сервісів для освіти. Сучасні комп’ютерні та інформаційні системи і технології : матеріали ІІІ Всеукраїнської наук.-практ. інтернет-конф. (Запоріжжя, 12-19 грудня 2022 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2022. С. 217-220.
Abstract: UA: Хмарні обчислення - це модель для забезпечення зручного, контрольованого мережевого доступу до спільного пулу обчислювальних ресурсів. За звичай хмарний ресурс користувач отримує заздалегідь налаштованим наприклад мережу, сервер, сховище, мережеві додатки та послуги. Такі ресурси можуть бути швидко надані та випущені з мінімальними зусиллями управління або взаємодією з постачальником послуг. Хмарні обчислення стали популярним рішенням для забезпечення дешевого та легкого доступу до екстериторіальних ІТ (інформаційних технологій) ресурсів. Все більша кількість організацій (наприклад, дослідницькі центри, підприємства) отримують вигоду від хмарних обчислень для розміщення своїх додатків. Завдяки віртуалізації, хмарні обчислення здатні вирішити з однією і тією ж фізичною інфраструктурою велику клієнтську базу з різними обчислювальними потребами. На відміну від попередніх парадигм (Clusters і Grid computing), хмарні обчислення не орієнтовані на додаток, а орієнтовані на послуги; вони пропонують на вимогу віртуалізовані ресурси як вимірювані та оплачувані утиліти [1]. Використання таких хмарних сервісів значно спрощує процес навчання у сучасних умовах, коли здобувачі освіти можуть знаходитись у будь-якому місці Земної кулі, а навчання проходить тільки дистанційно.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/16975
UDC: 378.091.33
Appears in Collections:Кафедра Комп'ютерні науки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
conferens III 2022_217-220.pdf1.33 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.