Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/16948
Title: Програмне забезпечення для автоматизованого розрахунку режимів різання при обробці деталей на свердлильних верстатах
Authors: Дереза, Олена Олександрівна
Антонова, Галина Володимирівна
Тетервак, Ілля Романович
Keywords: програмне забезпечення;автоматизація праці;управління;розрахунок режимів різання свердел
Issue Date: 2022
Publisher: Запоріжжя : 2022
Citation: Дереза О. О., Антонова Г. В., Тетервак І. Р. Програмне забезпечення для автоматизованого розрахунку режимів різання при обробці деталей на свердлильних верстатах. Сучасні комп’ютерні та інформаційні системи і технології : матеріали ІІІ Всеукраїнської наук.-практ. інтернет-конф. (Запоріжжя, 12-19 грудня 2022 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2022. С. 35-44.
Abstract: UA: На підприємствах машино будування на сьогодні активно впроваджуються підсистеми автоматизованого проектування технологічних процесів. В структурі металоріжучого обладнання підприємств свердлильні верстати займають 20%. В наявних пакетах програм для автоматизованого проектування відсутній модуль для розрахунку режимів різання свердел. У зв‘язку з цим на підприємствах стає задача проектування програмного модуля для розрахунку режимів різання свердел. Основними технологічними способами обробки отворів різного ступеня точності і з різною шорсткістю обробленої поверхні є свердління, зенкування і розгортання. Свердлінням отримують наскрізні і глухі циліндричні отвори. Шорсткість поверхні після свердління Ra = 12,5 - 6,3 мкм, точність по 11-14 квалітету. Отвори діаметром більше 30 мм в суцільному матеріалі зазвичай свердлять двома свердлами (перше - діаметром 0,2-0,4 заданого, друге - в розмір отвору). Розсвердлювання спіральним свердлом виробляють для збільшення діаметра отвори. Діаметр отвору під розсвердлювання вибирають таким чином, щоб поперечна ріжуча кромка в роботі не брала участь.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/16948
UDC: 004.9
Appears in Collections:кафедра Технічна механіка та комп'ютерне проектування ім. професора В.М. Найдиша

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
conferens III 2022_35-44.pdf1.61 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.