Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/16766
Title: Дослідження ризиків з питань цивільної безпеки, розробка рекомендацій по їх зниженню в Запорізькій області: звіт про науково-дослідну роботу
Authors: Рогач, Юрій Петрович
Яцух, Олег Васильович
Зоря, Михайло Віталійович
Бєляк, Павло Олексійович
Шац, Надія
Головін, Д.С.
Нідялко, А.В.
Чуб, К.О.
Scientific director: Рогач, Юрій Петрович
Keywords: цивільна безпека;техногення безпека;охорона праці;пожежна безпека;територіальна громада;науковий звіт
Issue Date: Dec-2022
Publisher: Запоріжжя: ТДАТУ
Citation: Дослідження ризиків з питань цивільної безпеки, розробка рекомендацій по їх зниженню в Запорізькій області: звіт про науково-дослідну роботу. Керівник НДР проф. Рогач Ю.П. Запоріжжя: ТДАТУ. 2022. 42 с. (№ держреєстрації 0121U110250).
Series/Report no.: ;№ держреєстрації 0121U110250
Abstract: Досліджені явище ризику в охорони праці, пожежній та цивільній безпеці територіальних громад Запорізької області. Метою дослідження є формулювання напрямів із внесення змін (доповнень) до нормативно-правових актів з питань організації системи ЦЗ на рівні місцевого самоврядування та визначення заходів з удосконалення ЦЗ територіальних громад. Методи досліджень: Метод структурно-функціонального аналізу використано для пошуку нормативно-правових актів, що регламентують діяльність з питань організації системи ЦЗ для місцевого самоврядування. Використання методів аналізу, синтезу та порівняння під час вивчення зарубіжного досвіду організації безпекового середовища на місцевому рівні сприяло підготовці висновків для територіальних громад. В результаті проведених досліджень: проаналізовано стан охорони праці та основні причини нещасних випадків на підприємствах територіальних громад Запорізької області. Наближення системи ЦЗ територіальних громад до відповідних європейських і міжнародних стандартів, здійснення заходів виконавчими органами рад територіальних громад з наведених вище напрямів ЦЗ набуває в сучасних умовах особливого значення, є шляхами удосконалення ланки територіальної громади територіальної підсистеми та запорукою підвищення рівня спроможностей ЄДСЦЗ. Прогноз на подальші дослідження – дослідження спроможностей ланки територіальної громади територіальної підсистеми ЄДСЦЗ.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/16766
UDC: 331.45
Appears in Collections:Звіти з НДР

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2022_zvit_NDI_ATE_Rohach.pdf1.08 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.