Розроблення інноваційних технологій харчової та кулінарної продукції (проміжний).
Вантажиться...
Дата
Автори
Сердюк, Марина Єгорівна
Гапріндашвілі, Нона Арчилівна
Кюрчева, Людмила Миколаївна
Іванова, Ірина Євгенівна
Зарецька, Дар'я Костянтинівна
Прісс, Олеся Петрівна
Кулик, Аліна Степанівна
Загорко, Надія Петрівна
Бандура, Ірина Іванівна
Данченко, Олена Олександрівна
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
ТДАТУ
Анотація
Обєкти досліджень: рецептури, технології, зміни якості та біологічної
цінності харчової та кулінарної продукції протягом тривалого зберігання та
консервування різними методами.
Мета роботи: розроблення інноваційних та вдосконалення існуючих
технологій харчової та кулінарної продукції.
Методи досліджень: загальнонаукові: аналізу літературних джерел та
отриманих експериментальних даних, синтезу – для формування узагальнень
та висновків, спостереження за процесами формування якості, експерименту
– складання схеми лабораторних досліджень, моделювання — для побудови
математичних моделей, індукції і дедукції – для співставлення результатів
математичного моделювання з отриманими експериментальними даними,
органолептичний – для визначення квалітативних показників плодів протягом
зберігання. Спеціальні: виробничий – проведення дослідження зі зберігання
плодів за обробки антиоксидантними композиціями у виробничих умовах;
лабораторний– для досліджень фізико-хімічних, біохімічних показників,
мікробіологічного забруднення; математично статистичний – для
математичної обробки експериментальних даних, порівняльно-розрахунковий
– для визначення економічної ефективності зберігання плодів за обробки
антиоксидантними композиціями.
Опис
Ключові слова
технології зберігання рослинної продукції, консервування рослинної продукці, виготовлення плодовоягідної снекової продукці, розроблення технології харчової продукції, технології зберігання м’яса птиці, природні фенольних сполук, технологія виготовлення плодово-ягідних і виноградних алкогольних напоїв, технології виробництва функціональних продуктів на основі грибної сировини, харчова індустрія
Бібліографічний опис
Звіт про науково-дослідну роботу. Програма 3 Розроблення інноваційних технологій харчової та кулінарної продукції (проміжний). Дир.НДІ АТЕ Прісс О.П.; керівник НДР М.Є.Сердюк. ТДАТУ. 2022. 56 с. 21 рис. 35 табл.