Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/16710
Title: | Огляд методів отримання біогазу |
Authors: | Скляр, Олександр Григорович Тат’яненко, В. О. |
Keywords: | біогаз;різноманітність методів;експлуатація;обладнання;гній;інвестиція |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | Запоріжжя : 2022 |
Abstract: | EN: Для успішного ведення конкурентоспроможного тваринницького господарства важливо правильно, екологічно безпечно й економічно доцільно організувати процес утилізації відходів. Гній є значним за об’ємом побічним продуктом тваринництва, а потенційно – універсальним біодобривом. Його правильне використання – необхідна передумова господарювання з використанням інтенсивних методів тваринництва та землеробства. Там, де зберігається взаємозв’язок між землеробством і тваринництвом, природне надходження органічних речовин у ґрунт не припиняється. Велику різноманітність різних методів отримання біогазу можна звести до декількох варіантів із точки зору технічних характеристик процесу. Принципова відмінність у методах роботи різних біогазових установок полягає в способі подачі (методи порційної або проточної подачі), типі змішування (повне змішування або «пробкове» проштовхування), одно- чи багатоступінчастій системі та/або консистенції субстрату (тверда сировина або метод переробки у вологому стані). |
Description: | Скляр О. Г., Тат’яненко В. О. Огляд методів отримання біогазу. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конференції (Запоріжжя, 01-25 листопада 2022 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2022. С. 201-203. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/16710 |
UDC: | 631. 333.92: 631. 22. 018 |
Appears in Collections: | кафедра Технічний сервіс та системи в АПК |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
materialy-4-mnpk_2022_201-203.pdf | 1.04 MB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.