Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/16672
Title: Гідромеліорація та її роль у підвищенні врожайності ґрунтів
Authors: Дідур, В. В.
В’юник, Ольга Володимирівна
Комар, Артем Станіславович
Keywords: впровадження сівозмін;ґрунт;меліорація;дренаж;механізація;автоматизація;навколишнє середовище;періодична консервація ґрунтів
Issue Date: 2022
Publisher: Запоріжжя : 2022
Abstract: UA: Виробництво будь-якої продукції на сучасному етапі розвитку продуктивних сил, зв’язане з певним впливом на навколишнє середовище. Побічним ефектом кожної екологічної діяльності, в тому числі пов’язаної з сільським господарством є забруднення навколишнього середовища Інтенсифікація сільськогосподарського виробництва розпочалася, коли у сільському господарстві замість вирубно-вогневої та завально-перелогової систем з їхнім самовідновленням родючості ґрунту був зроблений перехід до сівозмін, мінеральних добрив, нових сортів і порід. Інтенсифікація виробництва спричиняє підвищення рівня його спеціалізації. Це максимізує виробничо-економічні показники і призводить до швидкого виснаження природних ресурсів і до необхідності вносити в такі агросистеми великі кількості антропогенної енергії. Інтенсифікація виробництва сприяє росту виходу готової продукції, але її якість є значно гіршою. Крім цього, інтенсифікація у виробництві сільськогосподарської продукції викликала багато небажаних наслідків. Головними з них є деградація ґрунтів, забруднення природного навколишнього середовища залишковою кількістю мінеральних добрив та пестицидів, несприятливі зміни гідрологічного режиму та поєднанні з ними процеси опустелення та заболочення.
Description: Дідур В.В., В’юник О.В., Комар А.С. Гідромеліорація та її роль у підвищенні врожайності ґрунтів. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конференції (Запоріжжя, 01-25 листопада 2022 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2022. С. 26-31.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/16672
UDC: 631.347.3.003.13
Appears in Collections:кафедра Технічний сервіс та системи в АПК

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
materialy-4-mnpk_2022_26-31.pdf1.07 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.