Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/16613
Title: Управління у сфері поводження з твердими комунальними відходами: сучасний стан
Authors: Постол, Юлія Олександрівна
Гулевський, Вадим Борисович
Keywords: утилізації відходів;відходи;довкілля;вторинні ресурси;переробка;спалювання;сортування;сировина;переробка сміття
Issue Date: 2022
Publisher: Запоріжжя : 2022
Abstract: UA: Проблема утилізації техногенних відходів давно і гостро постає у всьому світі, особливо у великих містах. У ЄС сформовано екологічне право, яке регулює процеси утворення, обліку, переробки та утилізації відходів. Крім того, існують рішення органів ЄС (наприклад, Європейського суду) та інші документи, якими країни-члени Союзу можуть керуватися при розробці національних програм та політики у сфері ресурсоспоживання та поводження з відходами. Більшість країн ЄС прийняли або планують ухвалити нормативні акти, що регулюють порядок поховання відходів на полігонах, у законодавчому порядку запроваджують заходи щодо роздільного їх збору. Лідерами є Німеччина, Данія, Фінляндія, Голландія. У Франції понад 10 років діє закон, що забороняє збирання несортованих побутових відходів, а в Нідерландах запроваджено заборону на поховання органічних відходів. Постанови, що забороняють або обмежують поховання на полігонах органічних відходів, що біорозкладаються, прийняті в Австрії, Бельгії, Данії, Франції, Італії, Норвегії та ряді інших країн.
Description: Постол Ю. О., Гулевський В. Б. Управління у сфері поводження з твердими комунальними відходами : сучасний стан. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конференції (Запоріжжя, 01-25 листопада 2022р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2022. С. 167-173.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/16613
UDC: 662.8.055
Appears in Collections:кафедра Електротехнології і теплові процеси

Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.