Оптимізація технологічних процесів при приготуванні пивного сусла
Вантажиться...
Дата
Автори
Самойчук, Кирило Олегович
Фучаджи, Наталя Олександрівна
Ломейко, Олександр Петрович
Samoichuk, Kyryl
Fuchadzhy, Natalia
Lomeiko, Oleksandr
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Мелітополь : 2022
Анотація
UA: Робота варильного цеху пивоварного виробництва
спрямована на оптимізацію діяльності ферментів. Але вона можлива
тільки в тому випадку, якщо завжди точно витримуються задані
температурні і тимчасові параметри. Потрібна постійна точність і
надійність дій пивовара, інакше збиток може бути суттєвим. Щоб
уникнути цього, в сучасних варильних цехах складають програми по
затирання і фільтрування затору, які виконуються повністю
автоматично, при чому пивовар здійснює візуальний контроль і має
можливість втрутитися при необхідності в будь-який момент. Таким
чином виключаються можливі людські помилки і процеси можна вести
оптимально. Важливою проблемою при виробництві пива – є
необхідність у суворому дотриманні технологічних параметрів
процесів незалежно від зовнішніх умов (пори року, температури
навколишнього середовища, вологості тощо).
В роботі досліджені зміни показників кислотності, концентрації,
вмісту ізогумулону та кольору для таких видів пива, як Віденське
Світле, Мюнхенське, Південна Баварія та Бокбир під час їх
виробництва. Отримані дані є необхідними для складання програм,
якими керуються при здійсненні таких операцій, як затирання і
фільтрування затору. Вони виконуються повністю автоматично, при
чому пивовар здійснює візуальний контроль і має можливість
втрутитися при необхідності в будь-який момент. Таким чином
виключаються можливі людські помилки і процеси можна вести
оптимально. Також отримані дані дозволяють оптимізувати
технологічні процеси для кожного з досліджених та подібних видів
пивоварної продукції та допомагають розробляти нові сорти пива з
заданими смаковими властивостями. EN: The work of the brewery brewery is aimed at optimizing the activity of enzymes.
But it is possible only if the set temperature and time parameters are always precisely
maintained. Constant accuracy and reliability of the brewer's actions are required,
otherwise the damage can be significant. To avoid this, modern cooking shops make
programs for mashing and filtering the mash, which are performed completely
automatically, with the brewer carrying out visual inspection and has the opportunity to
intervene if necessary at any time. This eliminates possible human errors and processes
can be conducted optimally. An important problem in the production of beer - is the need
for strict compliance with technological parameters of processes regardless of external
conditions (seasons, ambient temperature, humidity, etc.).
The study examines the changes in acidity, concentration, isohumulone content and
color for beers such as Viennese Light, Munich, Southern Bavaria and Bokbir during their
production. The obtained data are necessary for compiling programs that are guided by
such operations as mashing and filtering congestion. They are performed completely
automatically, and the brewer carries out visual inspection and has the opportunity to
intervene if necessary at any time. This eliminates possible human errors and processes
can be conducted optimally. Also, the obtained data allow to optimize technological
processes for each of the studied and similar types of brewing products and help to
develop new beers with specified taste properties.
Опис
Самойчук К. О., Фучаджи Н. О., Ломейко О. П. Оптимізація технологічних процесів при приготуванні пивного сусла. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету : електронне наукове фахове видання. 2022. Вип. 12. том 2. C. 116-123.