Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/15750
Title: | Огляд конструкцій статичних змішувачів |
Authors: | Петриченко, Сергій Володимирович Петриченко, Сергей Владимирович Petrychenko, Serhii Вилущак, І. С. |
Keywords: | статичне перемішування;статичний змішувач "рідина-рідина";статичний змішувач "газ-рідина" |
Issue Date: | 2021 |
Series/Report no.: | Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв: друга міжнародна науково-практична інтернет-конференція (м. Мелітополь, 23 листопада 2021 р.);С. 44-45 |
Abstract: | Перемішування – це з’єднання об’ємів різноманітних речовин з метою отримання однорідної суміші, наприклад розчинів, емульсій, суспензій і т. д. Перемішування широко розповсюджене в харчовій, переробній, хімічній, фармацевтичній, а також у повсякденному житті і інших галузях. Процес може протікати як у спеціальних апаратах з мішалками, які призначені саме для цієї цілі, так і в насосі, що перекачує, або у трубопроводі, через який проходить рідина. Процес перемішування може проходити самовільно, наприклад у результаті дифузії компонентів системи, або примусово в результаті підведення механічної енергії ззовні, наприклад за допомогою мішалок, або створенням неоднорідності потоку. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/15750 |
Appears in Collections: | кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.