Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/15738
Title: | Методика оцінювання ефективності диспергування емульсій |
Authors: | Паляничка, Надія Олександрівна Паляничка, Надежда Александровна Palianychka, Nadiia Самойчук, Кирило Олегович Самойчук, Кирилл Олегович Samoichuk, Kyrylo |
Keywords: | диспергування молочних емульсій;седиментаційний аналіз;жирові кульки молока;гомогенізація |
Issue Date: | 2021 |
Series/Report no.: | Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв: друга міжнародна науково-практична інтернет-конференція (м. Мелітополь, 23 листопада 2021 р.);С. 29-31 |
Abstract: | Методика визначення ефективності диспергування молочних емульсій включає в себе наступні показники: зменшення розмірів жирових кульок і рівномірність розподілу жирових кульок по об’єму дисперсійного середовища (гомогенність). На сьогоднішній день існують декілька різних методик визначення якості гомогенізації. Це пов’язано з тим, що молоко є досить складною багатофазною та полідисперсною системою. Тому жодна з методик не дозволяє врахувати вплив всіх факторів на точність вимірювання ступеня диспергування. Окрім цього, процес визначення ступеня диспергування емульсій ускладнюється здатністю жирових кульок утворювати скупчення (конгломерати). |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/15738 |
Appears in Collections: | кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.