Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/15736
Title: | Обгрунтування вихідних даних та вибір обладнання для розробки методики розрахунку промислового зразку струминно-щілинного гомогенізатора молока |
Authors: | Ковальов, Олександр Олександрович Ковалев, Александр Александрович Kovalov, Oleksandr Самойчук, Кирило Олегович Самойчук, Кирилл Олегович Samoichuk, Kyrylo Колодій, Олександр Сергійович Колодій, Олександр Сергійович Kolodii, Oleksandr |
Keywords: | диспергування;жирові кульки;молочні продукти;гомогенізація;енерговитрати |
Issue Date: | 2021 |
Series/Report no.: | Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв: друга міжнародна науково-практична інтернет-конференція (м. Мелітополь, 23 листопада 2021 р.);С. 19-22 |
Abstract: | Диспергування широко використовується в молокопереробній промисловості для отримання однорідних емульсій. В ході її проведення середній діаметр жирових кульок в молоці зменшується з початкових 3–4 мкм до 0,8–1,2 мкм, що обумовлюється технологічними вимогами виробництва. Операція проводиться в складі більшості технологічних процесів з переробки молочної продукції для збільшення терміну зберігання, підвищення поживної цінності виробів, зменшення показнику втрат молочного жиру з тарою. Разом з цим характерною рисою гомогенізації є надмірно високі значення питомих витрат енергії, які для найбільш поширених в промисловості клапанних машин складають понад 8 кВт·год/т готового продукту, що наближується до питомих енерговитрат процесу подрібнення зерна в молоткових дробарках (9–16 кВт·год/т). |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/15736 |
Appears in Collections: | кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.