Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/15037
Title: | Придатність сортів кісточкових культур до виготовлення продуктів переробки для дитячого та дієтичного харчування |
Authors: | Толстолік, Людмила Миколаївна Толстолик, Людмила Николаевна Tolstolik, Liudmyla |
Keywords: | плоди кісточкових культур;соки;пюре |
Issue Date: | 2020 |
Series/Report no.: | Інноваційні технології вирощування, зберігання і переробки продукції садівництва та рослинництва: матеріали VI Міжнар. наук.-практ. конф. (Умань, 28 – 29 травня);С. 134-136 |
Abstract: | Плоди кісточкових культур споживаються не тільки у свіжому вигляді а й активно використовуються для переробки. Одними з найпопулярніших таких продуктів є соки і пюре. Споживання соків в усьому світі постійно збільшується. Це пояснюється їх високою харчовою цінністю і рентабельністю виробництва. Основні мотивації споживання соків серед населення України такі: як джерело вітамінів – 48,3%; як натуральний продукт – 26,1%; як смачний напій – 8,6%; як вітчизняний продукт – 3,4%; як напій, що втамовує спрагу –3,0%. Для виготовлення продуктів переробки доцільно використовувати сорти з кращими якісними показниками. Створення таких сортів для певної зони садівництва можливо лише за умови поєднання селекційного процесу з біохімічними дослідженнями, для чого потрібна оцінка товарних, фізико-біохімічних та технологічних властивостей плодів. Тому в селекційному процесі, окрім урожайності і товарності елітних форм та нових і перспективних сортів, важливо вивчати харчову та біологічну цінність не тільки свіжих плодів, а й продуктів їх переробки. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/15037 |
Appears in Collections: | Кафедра Рослинництва та садівництва ім. професора В.В. Калитки |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.