Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14492
Title: | Удосконалення технології виробництва та зберігання м’яса гусей із застосуванням біологічно активних сполук вівса посівного |
Authors: | Данченко, Олена Олександрівна Данченко, Елена Александровна Danchenko, Olena Здоровцева, Любов Миколаївна Здоровцева, Любовь Николаевна Zdorovtseva, Liubov Майборода, Данііл Олександрович Майборода, Даниил Александрович Maiboroda, Daniil Данченко, Микола Миколайович Данченко, Николай Николаевич Danchenko, Mykola |
Keywords: | харчування людини;зберігання м'яса;пероксидне окиснення ліпідів;система антиоксидантного захисту;екстракт вівса |
Issue Date: | 2021 |
Series/Report no.: | Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв: матеріали Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (Мелітополь, 24 листопада 2020 р.);С. 72-74 |
Abstract: | Гусівництво є традиційним напрямом птахівництва в Україні. М’ясо гусей має багатий амінокислотний, жирнокислотний і мінеральний склад, вітаміни групи В, C, А, Е. Вживання гусятини сприяє зміцненню імунітету і нормалізації обміну речовин в організмі, перешкоджає появі та розвитку ракових пухлин, добре сприяє покращенню стану хворих при анемії та інших хворобах крові, а також при жовчнокам’яній хворобі. Втім, останнім часом об’єм виробництва гусятини суттєво зменшився. Використання інноваційних технологій та впровадження нових наукових досягнень в гусівництві сприятиме підвищенню ефективності даної галузі. Застосування антиоксидантів у годівлі птиці суттєво послаблює шкідливий вплив негативних антропогенних чинників за існуючих технологій її вирощування. В ряді закордонних і вітчизняних досліджень доведено суттєвий позитивний ефект вівса посівного при застосуванні його в годівлі тварин. У надземній частині вівса молочно-воскової стиглості були відкриті авенантраміди –сполуки фенольної природи, що мають в 10-30 рази вищу антиоксидантну активність, ніж інші природні антиоксиданти. Проведені нами раніше дослідження також підтвердили позитивний вплив екстракту вівса в годівлі гусей на якість отриманого м’яса і його низькотемпературне зберігання. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14492 |
Appears in Collections: | Кафедра Вища математика та фізика |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
24.danchenko-o.o.-zdorovceva-l.m.-majboroda-d.o.-danchenko-m.m.udoskonalennja-t.pdf | 322.95 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.