Удосконалення технології виробництва та зберігання м’яса гусей із застосуванням біологічно активних сполук вівса посівного

Анотація

Гусівництво є традиційним напрямом птахівництва в Україні. М’ясо гусей має багатий амінокислотний, жирнокислотний і мінеральний склад, вітаміни групи В, C, А, Е. Вживання гусятини сприяє зміцненню імунітету і нормалізації обміну речовин в організмі, перешкоджає появі та розвитку ракових пухлин, добре сприяє покращенню стану хворих при анемії та інших хворобах крові, а також при жовчнокам’яній хворобі. Втім, останнім часом об’єм виробництва гусятини суттєво зменшився. Використання інноваційних технологій та впровадження нових наукових досягнень в гусівництві сприятиме підвищенню ефективності даної галузі. Застосування антиоксидантів у годівлі птиці суттєво послаблює шкідливий вплив негативних антропогенних чинників за існуючих технологій її вирощування. В ряді закордонних і вітчизняних досліджень доведено суттєвий позитивний ефект вівса посівного при застосуванні його в годівлі тварин. У надземній частині вівса молочно-воскової стиглості були відкриті авенантраміди –сполуки фенольної природи, що мають в 10-30 рази вищу антиоксидантну активність, ніж інші природні антиоксиданти. Проведені нами раніше дослідження також підтвердили позитивний вплив екстракту вівса в годівлі гусей на якість отриманого м’яса і його низькотемпературне зберігання.

Опис

Бібліографічний опис

DOI

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By