Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14474
Title: | Порівняльний аналіз апаратів процесу гомогенізаціії при виготовленні морозива |
Authors: | Біляєва, А. С. Гулевський, Вадим Борисович Гулевский, Вадим Борисович Hulevskyi, Vadym |
Keywords: | гомогенізація;продукти харчування;молоко;виробництво молока;переробка молока;морозиво |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Мелітополь: ТДАТУ |
Series/Report no.: | Сучасні проблеми інноваційного розвитку електричної інженерії: матеріали II Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції (Мелітополь, 05 - 25 квітня 2021 р.);С. 32-34 |
Abstract: | Молочні продукти є важливими продуктами харчування. Виробництво високоякісних молочних продуктів і забезпечення збереження молочних товарів вимагає певних знань в області технології виробництва і переробки молока. При плануванні технологічного процесу гомогенізації на виробництві спеціалісти зіштовхуються з проблемою вибору найбільш придатного обладнання для гомогенізації. Гомогенізація - це процес подрібнення жирових кульок в молоці, збільшення дисперсності білкових частинок, стабілізації системи при впливі на молоко зовнішніх зусиль, які викликані перепадом тиску. Гомогенізацію застосовують з метою зробити рідину більш однорідною та забезпечити її більше зберігання. Крім того, процес відстоювання жиру у гомогенізованій рідині значно сповільнюється в порівнянні з негомогенізованою. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14474 |
Appears in Collections: | кафедра Електротехнології і теплові процеси |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.