Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14420
Title: Вплив обробки біопрепаратом на збереженість антиоксидантів плодів томата
Authors: Жукова, Валентина Федорівна
Жукова, Валентина Федоровна
Zhukova, Valentyna
Захарченко, М. А.
Keywords: антиоксиданти;вітаміни;харчова сировина;теплова обробка плодів;аскорбінова кислота;біопрепарати
Issue Date: 2021
Publisher: ЛНАУ
Series/Report no.: Теоретичні та практичні аспекти розвитку садівництва, овочівництва та виноградарства: матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції (Львів, 27–28 травня 2021 р.);С.
Abstract: Плоди томата є багатим джерелом антиоксидантів, біологічно активних речовин, вітамінів, завдяки чому вони широко використовуються як харчова сировина в свіжому і переробленому вигляді. Вміст аскорбінової кислоти в плодах томата коливається від 3,5 (в зелених) до 30 мг/100г (в червоних). Крім сортових особливостей і ступеню стиглості на рівень цього антиоксиданта в плодах впливають погодно-кліматичні та агротехнічні умови під час вирощування. Активне накопичення вітаміну С впродовж дозрівання томатів відбувається через вивільнення його зі зв’язаної форми в клітинах. Під час перестигання плодів вміст аскорбінової кислоти швидко знижується внаслідок процесів старіння та дегенеративних змін в клітинних структурах.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14420
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
9.pdf283.97 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.