Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14420
Title: | Вплив обробки біопрепаратом на збереженість антиоксидантів плодів томата |
Authors: | Жукова, Валентина Федорівна Жукова, Валентина Федоровна Zhukova, Valentyna Захарченко, М. А. |
Keywords: | антиоксиданти;вітаміни;харчова сировина;теплова обробка плодів;аскорбінова кислота;біопрепарати |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | ЛНАУ |
Series/Report no.: | Теоретичні та практичні аспекти розвитку садівництва, овочівництва та виноградарства: матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції (Львів, 27–28 травня 2021 р.);С. |
Abstract: | Плоди томата є багатим джерелом антиоксидантів, біологічно активних речовин, вітамінів, завдяки чому вони широко використовуються як харчова сировина в свіжому і переробленому вигляді. Вміст аскорбінової кислоти в плодах томата коливається від 3,5 (в зелених) до 30 мг/100г (в червоних). Крім сортових особливостей і ступеню стиглості на рівень цього антиоксиданта в плодах впливають погодно-кліматичні та агротехнічні умови під час вирощування. Активне накопичення вітаміну С впродовж дозрівання томатів відбувається через вивільнення його зі зв’язаної форми в клітинах. Під час перестигання плодів вміст аскорбінової кислоти швидко знижується внаслідок процесів старіння та дегенеративних змін в клітинних структурах. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14420 |
Appears in Collections: | кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.