Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14395
Title: Застосування автоматизованих систем комерційного обліку електроенергії у промисловості
Authors: Чебанов, Андрій Борисович
Чебанов, Андрей Борисович
Chebanov, Andrii
Жарікова, А. О.
Keywords: автоматизовані системи;електроенергія;ринкова економіка;автоматизованої системи комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ)
Issue Date: 2021
Publisher: Мелітополь: ТДАТУ
Series/Report no.: Сучасний стан та перспективи розвитку електротехнічних систем: матеріали IІI Всеукр. наук.-практ. інтернет-конференції пам’яті В. В. Овчарова (Мелітополь, 15 квітня - 29 квітня 2021 р.);С. 110-111
Abstract: В умовах ринкової економіки збільшення вартості енергетичних ресурсів призвело сьогодні до необхідності вести точний облік споживання електроенергії. Найпоширенішим видом приладів для вимірювання активної і реактивної енергії є лічильники. Принцип дії індукційних приладів обліку полягає у взаємодії магнітного поля напругової та струмової котушок з вихровими струмами, що наводяться цими полями в алюмінієвому диску. Але ці лічильники не забезпечують чіткого і постійного контролю потужності. Для гарантування чіткого і об’єктивного обліку, електроенергії актуальним завданням для споживачів є створення на промислових об’єктах автоматизованої системи комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ).
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14395
Appears in Collections:кафедра Електроенергетика і автоматизація

Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.