Обґрунтування технології виробництва пастили із гарбузового пюре
Вантажиться...
Файли
Дата
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
ТДАТУ
Анотація
Гарбуз – рекордсмен за вмістом калію (200 мг/100 г). Кількість заліза, що міститься у гарбузі, перевищує вміст цього елемента в яблуках. В гарбузі міститься 1 г білка на 100 г гарбуза. Таким чином, кількість білка в ньому більша ніж у перепелиних яйцях. На 90 % гарбуз складається з води (після кавуна він стоїть на другому місці по вмісту води). М′якоть гарбуза багата на цінний для дітей вітамін D. Каротину в гарбузі у п’ять разів більше ніж у моркві.