Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14148
Title: | Особливості виготовлення напівфабрикатів з плодових тіл гливи золотої та опенька тополевого |
Authors: | Бандура, Ірина Іванівна Бандура, Ирина Ивановна Bandura, Iryna Кулик, Аліна Степанівна Кулик, Алина Степановна Kulyk, Alina Гапріндашвілі, Нона Арчилівна Гаприндашвили, Нона Арчиловна Haprindashvili, Nona |
Keywords: | ринок грибів;їстівні гриби;глива золота Pleurotus citrinopileatus Singer;опеньок тополевий Cyclocybe aegerita;виготовлення консервованої продукції;бланшування |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | ТДАТУ |
Series/Report no.: | Актуальні питання виробництва плодоовочевої продукції та винограду: матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції (Мелітополь, 22 квітня 2021 р.);С. 136-139 |
Abstract: | Сировина з плодових тіл опенька тополиного для виготовлення консервів має певні візуальні та економічні переваги у порівнянні з гливою золотою. Високі коефіцієнти виходу напівфабрикатів та стійке забарвлення відвареної сировини дають змогу рекомендувати цей вид до промислової переробки. Сировину з плодових тіл гливи золотої можливо поєднувати з іншими грибами у маринадах, але більш ефективною переробкою може стати сушіння з метою отримання ароматної грибної муки чи порошку. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14148 |
Appears in Collections: | кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.