Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14148
Title: Особливості виготовлення напівфабрикатів з плодових тіл гливи золотої та опенька тополевого
Authors: Бандура, Ірина Іванівна
Бандура, Ирина Ивановна
Bandura, Iryna
Кулик, Аліна Степанівна
Кулик, Алина Степановна
Kulyk, Alina
Гапріндашвілі, Нона Арчилівна
Гаприндашвили, Нона Арчиловна
Haprindashvili, Nona
Keywords: ринок грибів;їстівні гриби;глива золота Pleurotus citrinopileatus Singer;опеньок тополевий Cyclocybe aegerita;виготовлення консервованої продукції;бланшування
Issue Date: 2021
Publisher: ТДАТУ
Series/Report no.: Актуальні питання виробництва плодоовочевої продукції та винограду: матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції (Мелітополь, 22 квітня 2021 р.);С. 136-139
Abstract: Сировина з плодових тіл опенька тополиного для виготовлення консервів має певні візуальні та економічні переваги у порівнянні з гливою золотою. Високі коефіцієнти виходу напівфабрикатів та стійке забарвлення відвареної сировини дають змогу рекомендувати цей вид до промислової переробки. Сировину з плодових тіл гливи золотої можливо поєднувати з іншими грибами у маринадах, але більш ефективною переробкою може стати сушіння з метою отримання ароматної грибної муки чи порошку.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14148
Appears in Collections:кафедра Харчові технологіі та готельно-ресторанна справа

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
51.pdf512.06 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.