Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14127
Title: | Зберігання ягід |
Authors: | Мехтієва, С. М. |
Keywords: | ягоди;зберігання ягід;сортування;пакування;попереднє охолодження ягід |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | ХДУХТ |
Series/Report no.: | Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, І-66 готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених (Харків, 8 квітня 2021 р.);Ч. 1. (С. 175) |
Abstract: | Складовою будь-якої технології зберігання є сортування та пакування зібраного урожаю. Згідно з гігієнічними нормами, тара для пакування повинна бути чистою, міцною, сухою, без сторонніх запахів, виготовленою з матеріалів, придатних для зберігання харчових продуктів. Ягоди збирають у пластикові або картонні контейнери ємністю від 0,25 кг до 1 кг. За бажанням покупців контейнери можуть бути меншими або більшими, з кришкою або без неї. Обов’язкова вимога до кришки – наявність отворів. Контейнери з ягодами встановлюють у лотки різної ємності, з яких формують піддони, де може знаходитися до 100 одиниць, залежно від їх розміру та міцності. Лотки і піддони формують за принципом: один помологічний і один товарний сорт. Ягоди, що підлягають сортуванню, збирають у ящики-лотки ємністю до 5 кг, далі їх сортують і пакують одразу після вивезення з поля, або ж перед відправкою в торгівельну мережу (температура у сортувальних цехах не повинна перевищувати 15 оС). |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/14127 |
Appears in Collections: | Публікації студентів |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.